Moeizame, verdiende overwinning Heerjansdam.

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

3 september 2016 14:30

Spaans, H.

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam startte de nieuwe competitie in en tegen Papendrecht en won moeizaam, maar verdiend, met 0-1. Vooral de eerste helft was (na een goede start) erg matig. Ronald Ouwens scoorde wel, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel? Voor de thuisclub miste Vincent de Klerk (net voor de rust) in kansrijke positie de bal volledig en dat was het wel wat er in de eerste helft gebeurde.

Na de rust pakte Heerjansdam direct de zaken anders aan. Het tempo lag beduidend hoger, er werd beter gecombineerd en er werden meer duels gewonnen. Papendrecht hapte direct naar adem.

Jelmer Nugteren en Thomas Oomsen schoten rakelings over het doel, Ouwens zag weer een doelpunt afgekeurd worden en Paul Scheurwater kopte net naast het doel van keeper Karsten v/d. Velde en zag ook nog een inzet van de doellijn gehaald worden.  Heerjansdam bleef er kort opzitten en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven en het dichtstbij was Louis Salacroup, die na een voorzet van Ricardo van der Stoep, tegen de lat schoot.

Een minuut later (77e minuut) viel dan toch het bevrijdende doelpunt. De schutter voor de Dammers was Scheurwater: 0-1. Een handvol minuten later kopte Ouwens over (voorzet Richard Clement) en vlak voor tijd was de spits nog dichtbij de 0-2, maar keeper v/d. Velde redde. In de blessuretijd zou het bijna nog mis gaan voor Heerjansdam want Jearion Martina schoot in kansrijke positie over het doel van Sander Schreuder.