15 oktober 2016 14:30

Schuitemaker, W.L.

Opstelling

Heerjansdam laat het afweten tegen Strijen.

Er was ‘maar één puntje’ nodig voor Heerjansdam om, tegen Strijen, 1e periodekampioen te worden. Maar dat lukte niet want de thuisclub verloor met 0-1. Heerjansdam kreeg voor de rust een aantal goede kansen, zonder groots te spelen.

Thomas Oomsen schoot van afstand naast, voordat keeper Natoe Dos Santos zich een aantal keren onderscheidde. Eerst tikte hij een geplaatst schot van Louis Salacroup uit de beneden hoek en twee minuten later op dezelfde manier een verraderlijke kopbal van Paul Scheurwater. Pech had Heerjansdam met het uitvallen van aanvoerder Mike Sloof (hoofdwond) en daarna moest Dos Santos weer in actie komen, na een schot van Vincent Francke.

Strijen kreeg voor de rust nauwelijks een echte goede kans en bleef goed uit de organisatie spelen. Na de rust dook Salacroup voor Dos Santos op en de aanvaller zag zijn lob over de doelman gaan, maar ook over het doel. En toen werd Strijen plotseling erg gevaarlijk, met eerst een schot van Nigel Schaken tegen de paal, wat Joran Maliepaard twee minuten later nog een keer deed voor zijn ploeg en die van trainer Geert Meijer.

Na een dubbele wissel bij de Dammers brak de ‘fatale’ 74e minuut aan. Richard Clement tikte, net buiten het strafschopgebied Alwin van der Werff aan (of niet?) waar scheidsrechter Schuitemaker een penalty in zag, die Sharlton Sambo koel benutte: 0-1. Daarna viel Heerjansdam zonder al te veel overtuiging aan en was Ronald Ouwens nog het dichtst bij een doelpunt. Hij raakte echter de paal.

Het waren voor Heerjansdam de eerste verliespunten, na zes overwinningen.

Scoreverloop: 0-1 (75) Sambo, strafschop.

Scheidsrechter Schuitemaker trok geel voor Stoops, Clement (Heerjansdam) Theuns en Sanderse (Strijen)