Heerjansdam goed bij de les tegen Hellevoetsluis. - vv Heerjansdam

Heerjansdam goed bij de les tegen Hellevoetsluis.

Heerjansdam 1

3 - 0

Hellevoetsluis 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

Datum

3 december 2016 14:30

Scheidsrechter

Roozeboom, W.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Heerjansdam goed bij de les tegen Hellevoetsluis.

Koploper Heerjansdam liet zich zaterdag op de Molenwei niet verrassen door het grillige Hellevoetsluis, dat deze competitie al een aantal goede uitslagen had neergezet. Na een 1-0 ruststand werd het 3-0 voor de Dammers. En mede door een aantal gunstige uitslagen (veel concurrenten verspeelden punten) werd de voorspong, op nu naaste belagers (Pelikaan / Piershil) vier punten. Al zullen er ongetwijfeld ook mindere tijden komen.

Heerjansdam pakte direct het initiatief en kreeg twee kansjes, eerst via een lob van Ricardo van der Stoep (voorlangs het doel van keeper Deshney Hoornweg) en een lage voorzet van Ronald Ouwens, die niemand van zijn ploeggenoten bereikte. In de 24e minuut was het wel raak. Ricard Clement zette goed voor op Paul Scheurwater en zijn geplaatste kopbal werd door Hoornweg uit het doel getikt. Ronald Ouwens was er snel bij om de rebound succesvol af te werken: 1-0.

Heerjansdam was voor de rust nog gevaarlijk via Vincent Francke, die alleen op het doel afgaande, te slap inschoot en Scheurwater kopte (voorzet Louis Salacroup) via de lat over het doel. Bij Hellevoetsluis was er soms dreiging van de snelle Serkan Yavuzyigitoglu, die gesteund moest worden door bijsluitende middenvelders. Zij hadden echter pech dat de verdediging en middenvelders van de thuisclub goed uit de organisatie bleven spelen en altijd voldoende spelers achter de bal had.

Na de rust testte Salacroup keeper Hoornweg van afstand, voordat de ploeg van trainer Edwin de Koning misschien wel de beste kans kreeg. Charlo Hassell zette van rechts voor op Yavuzyigitoglu die in goede positie naast het doel van keeper Sander Schreuder schoot. En toen Hellevoetsluis twintig minuten voor tijd dacht dat er wel wat meer inzat (dan de toen nog 1-0 stand) was het direct gezien. Er kwam wat meer ruimte en Mathijs Vermaat scoorde 2-0, na een hoekschop van Francke. En toen twee minuten later (76e minuut) Jelmer Nugteren van afstand uithaalde (licht van richting verandert door een verdediger) was Hoornweg voor de derde keer geklopt: 3-0.

Scheidsrechter Roozeboom trok geel voor Clement (Heerjansdam).

Scoreverloop: 1-0 (24) Ouwens, 2-0 (74) Vermaat, 3-0 (76) Nugteren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!