Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

25 februari 2017 14:30

Gommans, T.

Opstelling

Dat wedstrijden winnen in de onvoorspelbare 2e klasse D niet vanzelfsprekend is, ondervond koploper Heerjansdam zaterdag op de Molenwei. ‘Laagvlieger’ Papendrecht won, toch wel verrassend, met 1-2. In een voorspelbaar scenario, de koploper meestal de bal de gasten spelend op de counter, via de speersnelle Jay Luciano.

Heerjansdam begon nog wel aardig, in de 2e minuut al was Ronald Ouwens dicht bij de openingstreffer. Zijn schot ging via een verdediger rakelings naast het doel van keeper Karsten v/d. Velde en tien minuten later schoot Jordi Dekker (ook al via een verdediger) net naast het doel, na een voorzet van Vincent Francke.

Twee minuten later werd het 0-1 toen Luciano alleen door kon richting keeper Thijs Botterhuis. Die redde in eerste instantie goed, maar in de rebound scoorde de spits toch. Vijf minuten later werd het gelijk, v/d. Velde kon een schot van Paul Scheurwater niet onder controle krijgen en Ouwens was er snel bij om te scoren: 1-1.

Het was geen opmaat voor herstel bij de Dammers, want naarmate de tweede helft vorderde ging het steeds moeizamer. Veel balverlies, een te laag tempo en alles ‘in een trechter’ spelend voor het doel van Papendrecht. Dat de zaken (verdedigend) organisatorisch goed voor elkaar had en aanvallend levensgevaarlijk bleef via Luciano. Die de wedstrijd in de 66e minuut besliste door 1-2 te scoren.

Tien minuten later had Thomas Oomsen pech met een schot tegen de paal, maar verder kwam een collectief falend Heerjansdam niet.

Scheidsrechter Gommans trok geel voor Scheurwater (Heerjansdam) Bravenboer, Adouvi en Mooiman (Papendrecht). Scoreverloop: 0-1 (16) Luciano,  1-1 (21) Ouwens,  1-2 (66) Luciano.