Heerjansdam trekt goede lijn door.

DCV 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

4 februari 2017 17:00

Spaans, H.

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam trekt goede lijn door.

Het is altijd maar weer afwachten hoe een ploeg de winterstop door komt. Heerjansdam speelde zaterdag pas de eerste competitiewedstrijd na die verplichte onderbreking. Uit bij DCV werd met 0-2 gewonnen. En dat was dezelfde uitslag die het behaalde, uit bij FC Binnenmaas, op 10 december 2016 (de laatste wedstrijd voor de winterstop).

Een prima herstart dus voor de ploeg van trainer Fop Gouman, die het zonder vaste keeper Sander Schreuder moest doen (blessure) maar goed vervangen werd door Thijs Botterhuis. In ‘Krimpen’ pakte Heerjansdam direct het initiatief al was het eerste kleine kansje voor de thuisclub. Alleen was niemand op tijd bij de tweede paal, na een harde hoekschop die voorlangs het doel van Botterhuis ging. Daarna na een prima kans voor de Dammers. Ronald Ouwens schoot rakelings voorlangs het doel, na een schitterende steekbal van Mathijs Vermaat.

Daarna schoot Richard Clement net over het doel van keeper Bobby Janssen. Na een half uur spelen was het wel prijs. Na weer een prima aanval besloot Clement uit te halen en Janssen kon de bal wel tegenhouden, maar niet klemmen. Ouwens was er snel bij om de rebound binnen te schieten: 0-1. Net voor de rust was de spits dichtbij een tweede doelpunt. Na een prima actie van Jelmer Nugteren werd de goede voorzet geplaatst naar de beneden hoek gekopt. Echter doelman Janssen had zijn beste redding van de wedstrijd en tikte de bal knap uit het doel.

Na de rust kopte Jelmer Nugteren eerst (na een hoekschop van Louis Salacroup) slap in en had dezelfde speler een kwartier later pech toen hij na een vrije trap van Clement tegen de lat kopte. DCV beet daarna wat feller van zich af en kreeg een paar kansjes. Al was het niet erg overtuigend allemaal, maar een tegendoelpunt kan zo maar ‘de wedstrijd op zijn kop zetten’.

Dat tegendoelpunt kwam niet en een kwartier voor tijd kopte Paul Scheurwater de bal, na een hoekschop van Salacroup, door op Ouwens en die werkte daarna overtuigend af: 0-2.

Scheidsrechter Spaans trok geel voor van Diejie en van Wageningen (allebei DCV).

Scoreverloop: 0-1 (31) Ouwens,  0-2 (75) Ouwens.