Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

25 maart 2017 14:45

Zuidwijk, J.G.P.

Opstelling Heerjansdam 1

De wedstrijd Alexandria’66 en Heerjansdam (3-3) werd een uiterst interessante wedstrijd, gespeeld in hoog tempo, veel doelpunten en twee ploegen die volop voor de winst gingen. Waar Heerjansdam zeker voor de rust beter was, maar op zijn zachtst gezegd geen geluk had met de arbitrage (al is dat meestal een flauw excuus).

Want waarom er een doelpunt van Ronald Ouwens werd afgekeurd en hij ook geen penalty kreeg toen hij (net voor de rust) tegen de paal schoot en de bal daarna tegen de arm van een verdediger kwam, waren toch uiterst dubieuze zaken. En als zelfs neutrale toeschouwers bij al die gevallen (en nog wel een paar) vraagtekens zetten, klopt er iets niet.

Heerjansdam kon zich zelf ook een verwijt maken dat het voor de rust slechts 1 keer scoorde, 0-1 Jelmer Nugteren (23e minuut) die al eerder de paal had geraakt. Uiterst verrassend was dan ook dat het vijf minuten later plotseling 2-1 stond door twee goals van Shayron Curiel.

Heerjansdam liet zich er niet door van de wijs brengen en ging na de rust vol overtuiging op zoek naar doelpunten. En die kwamen ook. Ouwens gaf in de 52e minuut de bal schitterend mee op de diepgaande Nugteren die vervolgens raak schoot: 2-2 en een kwartier later was het Boy Stoops die na een prima aanval over rechts, o.a.via Ouwens, beheerst afwerkte: 2-3.

Alexandria’66 gaf zich niet zo maar gewonnen en zette aan voor een beter resultaat. Keeper Sander Schreuder kon tot twee keer toe de gelijkmaker voorkomen toen Denzel Medar en Chris Lever in kansrijke positie voor hem opdoken. Beide keren redde de doelman maar was vijf minuten later kansloos toen Lever een voorzet van Curiel vrij kon inkoppen: 3-3.

Arbitrage: Scheidsrechter Zuidwijk trok geel voor Calor (Alexandria’66), van der Linden en Ouwens (Heerjansdam).
Scoreverloop: 0-1 (23’) Nugteren, 1-1 (25’) Curiel, 2-1 (27’) Curiel, 2-2 (52’) Nugteren, 2-3 (67’) Stoops, 3-3 (80’) Lever.