Heerjansdam verliest weer van Strijen.

Strijen 1

2 - 0

Heerjansdam 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

Datum

8 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Groenendijk, T.J.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam verliest weer van Strijen.

Op de Molenwei verloor Heerjansdam eerder dit seizoen (ongelukkig) met 0-1 van Strijen. Zaterdag, in Strijen, trok de thuisclub weer aan het langste eind: 2-0. En daar viel niet zo veel op af te dingen, tegen (een zeker voor de rust) onherkenbaar Heerjansdam.

Het eerste dreigende momentje was nog wel voor de Dammers toen Paul Scheurwater een vrije trap hard voorlangs het doel van keeper Natoe dos Santos schoot, maar toen Vincent Monster in de 17e minuut uit een vrije trap wel fraai raak schoot (1-0) duurde het heel lang voor de Dammers een vuist(je) konden maken.

In de 39e minuut pas was Vincent Francke net te laat om een harde, lage voorzet van Ronald Ouwens binnen te tikken. Twee minuten later was Aaron Maria Peres voor Strijen wel trefzeker: 2-0. Na de rust voerde Heerjansdam (met twee wissels) de druk wel op, maar de eerste goede kans was pas in de 74e minuut. Toen kopte Jelmer Nugteren hard in (na een vrije trap van Richard Clement). Keeper dos Santos redde echter goed. Daarna werd Heerjansdam een penalty onthouden toen Ouwens onreglementair  gestuit werd in het strafschopgebied. Niet volgens de jonge scheidsrechter Groenendijk. Zelfs een aantal spelers van Strijen gaven na afloop toe, dat ze (met nog een kwartier te spelen) wel erg goed weg kwamen.

De laatste tien minuten bleef Strijen met kunst en vliegwerk overeind. Mike Sloof zag zijn afstandsschot gestopt worden door dos Santos en die kon daarna met moeite een kopbal van Scheurwater, net voor de doellijn, stoppen. Ook Gert Jan Plaizier kon daarna de bal niet over de doellijn tikken. Vlak voor tijd moest keeper Sander Schreuder de thuisclub nog van een derde doelpunt houden. Waarom de blessuretijd daarna maar een goede minuut duurde (i.p.v. vier of vijf, want daar was alle reden toe) zal altijd wel een raadsel blijven. Scheidsrechter Groenendijk trok geel voor Sambo (Strijen) en Ouwens (Heerjansdam).

Scoreverloop: 1-0 (17) Monster,  2-0 (Peres).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!