Heerjansdam verrast IFC (zo) in eigen huis.

IFC 1

1 - 3

14 februari 2017 20:00

Heerjansdam (2e klasse) verraste IFC(zondag-hoofdklasse) in eigen huis: 1-3. En bereikte met die overwinning de volgende ronde van de Palace Casino Cup (Voetbal Rijnmond Cup). Een knappe overwinning voor de ploeg van trainer Fop Gouman.

De thuisclub had het meeste balbezit zonder (in eerste instantie) echt gevaarlijk te worden. Heerjansdam speelde met de linies kort op elkaar om van daaruit de aanval te zoeken. Boy Stoops miste in de 8e minuut de kans om te scoren, maar deed dat in de 10e minuut wel. Na een steekbal van Jordi Dekker scoorde Stoops (na goed doorzetten) 0-1.

Daarna voerde IFC langzaam de druk op, raakte de lat, zag keeper Thijs Botterhuis een paar keer goed redden en had pech dat het tien minuten voor de rust geen penalty kreeg. In die fase hield Heerjansdam moeizaam stand en was hard aan de rust toe.

Heerjansdam herstelde zich knap na de rust, al werd het in de 65e minuut wel gelijk uit een vrije trap: 1-1. De Dammers toonden echter veerkracht en Stoops was dicht bij een tweede doelpunt. Hij schoot jammerlijk over het doel toen hij iedereen te snel af was. Aan de andere kant moest keeper Botterhuis Danny Slingerland (knap) van een doelpunt afhouden voordat Heerjansdam wel scoorde. Louis Salacroup zette voor op Ronald Ouwens, die raak schoot: 1-2 in de 72e minuut.

Daarna probeerde IFC nog de gelijkmaker te forceren. Zonder succes dus, omdat de verdediging van de groen-zwarten zich niet meer liet verrassen. Heerjansdam benutte nog een keer de ruimte die het kreeg. Dekker (erg actief) gaf voor en Salacroup kopte fraai binnen: 1-3.