Heerjansdam 1

3 - 2

IFC 1

26 augustus 2017 14:00

Heerjansdam speelde op de Molenwei een oefenwedstrijd tegen IFC (3e klasse za.) en won moeizaam met 3-2.  In de 4e minuut al scoorde Gert Jan Plaizier 1-0, na een goede actie. Een kwartier later leek Boy Stoops te gaan scoren, maar zijn harde schot kwam tegen de onderkant van de lat. IFC kreeg voor de rust nauwelijks kansen en voor Heerjansdam was Plaizier dichtbij de 2-0, maar hij kopte (na een voorzet van Vincent Francke) over het doel.

IFC speelde na de rust vrijer en zocht meer de aanval. En had daar mee al snel succes, want in de 53e minuut scoorde Robin v/d. Sman de gelijkmaker: 1-1. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 1-2 (weer v/d. Sman) tegen een plichtmatig spelend Heerjansdam. Dat daarna (toch wel geschrokken) het tempo verhoogde. Paul Scheurwater kopte de gelijkmaker binnen (2-2) na een hoekschop van Louis Salacroup en vlak voor tijd benutte Ronald Ouwens een stafschop (3-2) en dus bezorgde hij zijn ploeg een benauwde overwinning.