Competitie

Mannen, 1, 1e klasse B

14 oktober 2017 15:00

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam leek een probleemloze middag te krijgen in Dordrecht tegen Oranje Wit. Echter een 0-2 voorspong (23e minuut) werd door de thuisclub omgezet in een 4-3 overwinning. Het breekpunt was (misschien) het ongelukkige e.d. van Mike Sloof, 1-2 in de 42e minuut. Heerjansdam nam tegen Oranje Wit het heft in handen en nadat Paul Scheurwater in de 8e minuut net naast het doel van keeper Nicky de Jong had geschoten, scoorde de middenvelder in de 20e minuut wel: 0-1. Drie minuten later werd het 0-2, toen Jelmer Nugteren raak kopte, na een voorzet van Stefan Lezer.

Dat was het sein voor trainer Pippi Pruymboom van Oranje Wit tot ingrijpen, met een wissel en een aantal omzettingen. Wat al snel een kans opleverde voor Tevin Biekman, die uit een lastige hoek voorlangs het doel van keeper Sander Schreuder schoot. Op slag van rust was het toch raak toen Mike Sloof een voorzet van dezelfde speler in e.d. schoot: 1-2 op een heel vervelend moment.

En toen scheidsrechter Akkaya snel na de rust wel erg makkelijk een penalty gaf, na een duel in strafschopgebied tussen Lezer en Biekman, pakte  Christiaan Perrier het cadeautje geroutineerd uit: 2-2. Heerjansdam had echter het antwoord snel klaar, want ruim vijf minuten later scoorde Boy Stoops 2-3, na een verre ingooi van Lezer. En de doelman van Oranje Wit voorkwam een handvol minuten later een grotere achterstand toen Stoops steenhard op de vuisten van de keeper schoot. In die situatie had Ronald Ouwens ook voor eigen succes kunnen (moeten?) gaan.

En toen dat allemaal niet gebeurde sloeg het herboren Oranje Wit toe, 3-3 door Tevin Biekman en  4-3 door Perrier, die in de blessuretijd een niet te missen kans toch miste, door voor open doel nog over het doel te schieten.