Nuttige en goede overwinning Heerjansdam.

2 - 4

Mannen, 1, 1e klasse B

21 april 2018 14:30

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam speelde uit tegen Nieuw Lekkerland en won met 2-4, zonder echt ‘top’ te spelen. Heerjansdam pakte vanaf de aftrap direct het initiatief en in de 10e minuut al scoorde Boy Stoops (steekbal Jelmer Nugteren) fraai de 0-1. Heerjansdam bleef daarna de betere ploeg tegen de ‘Lekkerlanders’, die daarna wat feller van zich af gingen bijten.

In de 25e minuut kreeg Martijn Groen plotseling een vrije kop kans, die hij recht in de handen van keeper Sander Schreuder kopte. Een handvol minuten later kopte Nugteren aan de andere kant prachtig de 0-2 achter keeper Edward de Groot, na een voorzet van Koen Botterhuis. Op slag van rust kogelde Thom Versluis de 1-2 achter de kansloze Schreuder. Wat een goede opsteker was voor de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch.

Voordat Nieuw Lekkerland daarop (na de rust) ‘voort kon gaan borduren’ scoorde Ronald Ouwens 1-3, na goed voorbereidend werk van (en niet zelfzuchtige) Louis Salacroup. Daarna ging de thuisclub ‘alles of niets’ spelen en benutte Heerjansdam, in eerste instantie, de geboden ruimte slecht. En het leek nog spannend te gaan worden toen scheidsrechter Hardeman Nieuw Lekkerland een wel erg goedkope strafschop gaf na een handsbal? van Mathijs Vermaat. Niels Brekelmans had daar geen boodschap aan en benutte de penalty koel: 2-3.

Net daarvoor ook al een opvallend moment. Na een scheidsrechters bal van arbiter Hardeman, dacht men bij Heerjansdam de bal terug te krijgen van Nieuw Lekkerland. Die dachten daar toch anders over, gingen er met de bal vandoor en Gert Jan Stoot schoot, in kansrijke positie de bal net naast het doel. Vlak voor tijd profiteerden Salacroup en Ouwens wel van de geboden ruimte. Eerst genoemde stelde weer Ouwens in staat te scoren: 2-4.