Competitie

Mannen, 1, 1e klasse B

10 maart 2018 12:00

Opstelling

Heerjansdam speelde op Varkenoord tegen SC Feyenoord en verloor met 2-0. De Dammers speelden, zeker het eerste half uur, goed mee. Kregen wat kansjes, maar scoorden niet. Ronald Ouwens kon in de 13e minuut net niet bij een lage voorzet van Paul Scheurwater. Daarna werd Feyenoord dreigend en voor Heerjansdam kwam Gert Jan Plaizier net een stap te kort (na goed voorbereidend werk van Paul Scheurwater en Boy Stoops) om te scoren.
De twee beste aanvallen van Feyenoord leverden twee goals op. Beide keren stond Junior Obiku aan de basis. In de 37e minuut knalde Quincy Oosterom hard raak, 1-0, en vlak voor de rust kopte Kristian Adelmund hard raak: 2-0.
Na de rust begon Feyenoord sterk en kopte Jordy Dobber na een hoekschop tegen de lat. Daarna zette Heerjansdam langzaam aan, om de stand een beter aanzien te geven. Na een uur spelen vond Ouwens invaller Thomas Oomsen, dat wat gehaast voorlangs het doel van keeper Rick van der Burg schoot. Heerjansdam bleef knokken voor een goed, resultaat tegen een goed georganiseerd spelend Feyenoord. Beide ploegen kregen nog een kans. Voor

Feyenoord schoot Adair Veiga Lopes tegen de paal en voor Heerjansdam konden Lars Brinkman / Thomas Oomsen, kort na elkaar, de juiste richting niet vinden om te scoren.
Scheidsrechter Luinge trok geel voor Barros (Heerjansdam).
Scoreverloop: 1-0 (39) 2-0 (44) Adelmund.