1 - 2

Mannen, 1, 1e klasse B

17 februari 2018 14:30

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam leverde uit tegen Heinenoord een prima teamprestatie, door de hoog geklasseerde gastheren (3e plaats) met 1-2 te kloppen. En dat was verdiend, al was daar wel veel strijd en inzet voor nodig, want Heinenoord wilde wel wat rechtzetten, na de eerdere 5-1 nederlaag op de Molenwei.
Heinenoord vloog er vanaf het eerste fluitsignaal in en na een halve minuut spelen schoot Arif Irilmazbilek rakelings naast het doel van keeper Sander Schreuder. Daarna kwam Heerjansdam langzaam in de wedstrijd en het leverde een felle strijd om de punten op, zonder echt goed voetbal. Na een half uur spelen schoot Mathijn Valster (Heerjansdam) een voorzet van rechts (direct) over het doel van keeper Nick Vervoort en volgde er even later een tegenvaller met het geblesseerd uitvallen van Koen Botterhuis. Hij werd vervangen door Louis Salacroup, wat een aantal omzettingen tot gevolg had.

Nadat Valster nog een keer gevaarlijk was geworden, was dat (op slag van rust) aan de andere kant Irilmazbilek ook. Hij zag zijn halve omhaal rakelings voor het doel van Schreuder gaan. Direct na de rust hield diezelfde doelman Heinenoord van een voorsprong af, toen Marvin Strik voor hem op dook. Schreuder redde voortreffelijk. Een aantal minuten later scoorde Salacroup wel. Na een steekbal van Paul Scheurwater speelde de invaller/aanvaller zich knap vrij en scoorde beheerst: 0-1.

Vijf minuten later leek Ronald Ouwens de 0-2 te gaan scoren, hij wachtte (na een prima actie) te lang met afwerken. De spits stelde tien minuten later Valster in staat de fraaie 0-2 binnen te schieten. Daarna gaf Heinenoord ‘vol gas’ om aan een dreigende nederlaag te voorkomen. En dat leek resultaat op te gaan leveren want tien minuten voor tijd schoot Sander de Heus 1-2 binnen.

Daarna werd het heel spannend, waar scheidsrechter Berg zijn handen aan vol kreeg, mede door zijn warrige optreden. En dat leverde in die fase nogal wat irritatie op. Heinenoord speelde ‘alles of niets’ en dat leverde voor Heerjansdam kansen op (o.a. voor Valster en Ouwens) om de score verder op te voeren. Dat lukte echter niet meer.
Scoreverloop: 0-1 (50) Salacroup, 0-2 (72) Valster, 1-2 (80) de Heus.