Gelukkige overwinning sc Feyenoord bij Heerjansdam.

SC Feyenoord

1 - 0

Mannen, 1, 1e klasse B

4 november 2017 14:30

Als je vooraf al de grootste kampioenskandidaat bent in de 1e klasse B, (nog geen punt verloren) en ook nog (heel) veel geluk hebt, zoals s.c. Feyenoord zaterdag op de Molenwei, 0-1 winst, wordt je ongetwijfeld kampioen. Die nederlaag was heel sneu voor de Dammers, die meer en betere kansen kregen dan de Rotterdammers. Bovendien viel het enige doelpunt ook nog op een ákelig’ moment, in de 45e minuut.

Na de rust werd die stand ‘professioneel’ over de streep getrokken. Met tijdrekken waar mogelijk was en als het te gevaarlijk werd werden ballen ook zo maar ‘weggeroeid’  Heerjansdam (miste vier potentiële basisspelers) zat direct goed in de wedstrijd en in de 15e minuut leek Ronald Ouwens (pass Claudio Barros) op weg naar een doelpunt, maar in goede positie voor keeper Rick van der Berg werd hij net te veel uit balans gebracht om af te werken. Ruim vijf minuten later werd een schot van Lars Brinkman van richting veranderd, terwijl de doelman op het verkeerde been stond. Het leverde niets meer dan een hoekschop op. Twee minuten later volgde de volgende grote kans. Stefan Lezer / Ronald Ouwens brachten Boy Stoops in stelling en die schoof de bal in goede positie naast het doel. Tot ontzetting van alles wat Heerjansdam was.

Twee minuten daarna opende Stoops op de vrijstaande Louis Salacroup, die zijn harde schuiver ook al rakelings naast het doel zag gaan. Aan de andere kant moest Mathijs Vermaat een inzet van Shabir Isoufi uit de doelmond trappen. Voor Heerjansdam kwam Gert Jan Plaizier nog in goede positie, na een pass van Brinkman. Maar ook dat schot miste de juiste richting. En dan treedt meestal een oude voetbalwet in werking: als jij niet scoort, doet de tegenstander het. Met de 45e minuut op het scorebord ging de snelle Junior Obiku achter een dieptepass aan en zijn lage voorzet werd door Adair Veiga Lopes binnengetikt: 0-1.

Na de rust was het allemaal een stuk minder, s.c Feyenoord wilde (en kon) niet echt meer en Heerjansdam toonde veel goede wil en inzet, maar de krachten vloeiden langzaam weg op het zware veld. Tekenend was dat de twee belangrijkste momenten in de slotfase vielen. Heerjansdam-keeper Sander Schreuder moest in de 85e minuut een afstandsschot van Lucas van Oeveren onschadelijk maken en vlak voor de blessuretijd om was zag Ouwens zijn kopbal gestopt worden door van der Berg, waar ook wel wat geluk bij kwam kijken. Dus kwam de nederlaag hard aan bij Heerjansdam, want er had zo veel meer ingezeten. Met die overwinning won s.c. Feyenoord de 1e periode, wat een felicitatie waard is.

Scheidsrechter Vreeswijk trok geel voor Botterhuis (Heerjansdam) Veiga Lopes, Jones en Dobber (s.c. Feyenoord). Scoreverloop: 0-1 (45) Veiga lopes.