Heerjansdam doet zichzelf te kort

Heerjansdam 1

1 - 3

Kloetinge 1

45'
...
85'
...
91'
...

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse B

Datum

23 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Heerjansdam speelde de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op de Molenwei tegen titelkandidaat vv Kloetinge. Na een wat aarzelende 1e helft van de Dammers, speelde de thuisclub een veel betere tweede helft en leek na de gelijkmaker op een verdienstelijk punt af te stevenen. Helaas, want in de laatste vijf minuten sloegen de Zeeuwen alsnog toe 1-3.

Kloetinge had voor de rust dan wel meer balbezit, maar Heerjansdam was eerst dreigend door Boy Stoops en kreeg een minuut later een uitgelezen kans op voorsprong te komen. Na gevaarlijk spel van Timo Jansen tegen Ronald Ouwens wees scheidsrechter Kraak resoluut naar de penaltystip. Mathijn Valster zag zijn niet al te hard ingeschoten strafschop gestopt worden door keeper Matthew Lentink. Twee minuten later moest Sander Schreuder aan de andere kant knap redden, na goede omhaal van Roy Mulder.

Na ruim een half uur spelen schoot Valster na een prima aanval via Ouwens en Stoops naast het doel en daarna leek de eerste helft zonder goals afgesloten te gaan worden. Totdat 30 seconden voor de onderbreking Maarten van Vooren voor Kloetinge hard en laag inschoot en 0-1 scoorde.

Die tegenslag leek Heerjansdam na de rust niet te deren, het zette direct meer druk en speelde ook iets anders. Louis Salacroup werd vervangen door Gert Jan Plaizier. Daardoor ging Valster wat ‘hangend’ op links spelen. In de 50e minuut scoorde Stoops prachtig de gelijkmaker: 1-1. Kloetinge werd regelmatig teruggedrongen, al kreeg Heerjansdam ook geen ‘handenvol’ uitgespeelde kansen.

Valster ging tien minuten na de gelijkmaker richting doel. Keeper Lentink liet zich niet verrassen in de korte hoek. En verder waren er nog wat kleine mogelijkheden. De 1-2 in de 85e minuut van Daan Esser kwam eigenlijk uit de lucht vallen. En de 1-3 in de 91e minuut van Tom Wuyts deed nog extra pijn. Uiteindelijk had Heerjansdam de Zeeuwen laten ontsnappen, want een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven.

Scoreverloop: 0-1 (45) van Vooren, 1-1 (50) Stoops, 1-2 (85) Esser (D), 1-3 (91) Wuyts. Scheidsrechter Kraak trok geel voor Salacroup, Plaizier (Heerjansdam) en voor Kloetinge: Jansen, Esser (J)  en Mulder.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!