Heerjansdam plichtmatig naar de volgende ronde.

2 - 1

Drechtstreek 1

Groep 1 14

11 november 2017 14:30

Ondanks dat Heerjansdam tegen Drechtstreek (Districtsbeker) in de 2e minuut al op voorsprong kwam kon de thuisclub niet doordrukken, want uiteindelijk werd het ‘maar’ 2-1 voor de ploeg van trainer Patrick Kok.

Heerjansdam startte dus wel goed toen in de 2e minuut Jelmer Nugteren een voorzet van Ricardo van der Stoep van dichtbij binnentikte: 1-0. Ruim een kwartier later leek Nugteren op weg naar zijn tweede doelpunt (steekbal Louis Salacroup) maar uit een wat lastige hoek besloot hij niet voor eigen succes te gaan en breed te spelen op Ronald Ouwens. Een verdediger kon er net tussen komen en de daaropvolgende rebound zag Nugteren gestopt worden door keeper Joris Moesman. Drechtstreek kreeg in de 35e minuut een zelfde soort kans via Joey Hakkensteeg, die echter in het zijnet schoot. Daarna zakte het spelpeil tot een bedenkelijk niveau.

Na de rust was de start weer bemoedigend voor de Dammers, want Thomas Oomsen schoot in de 51e minuut prachtig een vrije trap in de bovenhoek: 2-0. Daarna zakte het weer weg, al toonden beide ploegen wel goede wil en dat was het wel. Zelfs scheidsrechter Quinten deelde in de malaise. Een vrije trap van Drechtstreek werd in het strafschopgebied van Heerjansdam geschoten, waar Dion Warner (Drechtstreek) voor iedereen duidelijk de bal weg sloeg. En tot verbazing van ‘vriend en vijand’ging de bal op de penaltystip, omdat Mathijs Vermaat, dat gedaan zou hebben. . . . In de dug-out van Drechtstreek kwamen ze niet meer bij van het lachen toen Justin Blaauw het cadeautje uitpakte door de strafschop te benutten: 2-1. Daarna gebeurde er werkelijk niets van belang meer.

Scoreverloop: 1-0 (2) Nugteren, 2-0 (51) Oomsen, 2-1 (70) Blaauw, pen.