1e klasse C

2 februari 2019 14:30

Opstelling Heerjansdam 1

Gemengde gevoelens bij Heerjansdam.

Heerjansdam speelde de lastige uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland en bleef daar steken op 1-1. Eerder dit seizoen werd het op de Molenwei 0-0. De thuisclub kwam voor de rust met de schrik vrij, dat de Dammers meer een keer wisten te scoren. En de ploeg van trainer Patrick Kok kreeg daarvoor, (na de rust) de rekening gepresenteerd.

Heerjansdam was voor de rust heer en meester en zeker het eerste half uur. In de 10e minuut leek Jeroen de Vries op weg naar de 0-1, echter de geroutineerde keeper Edward de Groot redde bekwaam en behoedde daarmee zijn ploeg voor een achterstand. Drie minuten later viel de dik verdiende 0-1 toch. Boy Stoops scoorde beheerst na goed voorbereidend werk van Paul Scheurwater / Lukas Valster: 0-1. Nieuw Lekkerland  kreeg even later een kopkans via Lennart de Vries, die de bal naast het doel van keeper Yoël van Dalen zag gaan. Op slag van rust ontsnapte ‘Lekkerland’ weer aan een grotere achterstand. Want ook Justin Snijders stuitte (in goede positie) op keeper de Groot.

Nieuw Lekkerland kwam na de rust beter voor de dag en Sjoerd Slob schoot net binnen een uur spelen de gelijkmaker binnen: 1-1. Daarna streden beide ploegen voor de winst. Jeroen de Vries kopte voor Heerjansdam een voorzet van links maar net naast het doel van de Groot en Yoël van Dalen hield met een knappe safe Lennert de Vries (N.L) stijlvol van een doelpunt.