Geinoord Nieuwegein 1

0 - 5

1e klasse C

20 oktober 2018 14:30

Heerjansdam speelde zaterdag in Nieuwegein tegen het onderaan staande Geinoord en liet zich daar niet verrassen. Binnen een kwartier was het 0-2, om uiteindelijk met 0-5 te winnen. Vooral de eerste 35 minuten speelden de Dammers goed, al was het eerste gevaarlijke moment van Geinoord.

In de 5e minuut schoot Elvin Hardeveld een vrije trap tegen de lat, waar overigens keeper Sander Schreuder (misschien?) nog wel aan zat met zijn vingertoppen. Een paar minuten later bediende Youri van Noort de diepgaande Ronald Ouwens op maat en die schoot erg overtuigend (steenhard) de 0-1 binnen. Niet veel later zag ook Louis Salacroup Ouwens de ruimte induiken en scoorde de spits laag, diagonaal ook de 0-2.

Na een half uur spelen leek van Noort op weg naar de 0-3, maar hij zag de Ridder redden met zijn voet. De 0-3 viel één minuut later toch. In de 32e minuut kopte Jelmer Nugteren de bal bekeken in de verre hoek, achter de kansloze de Ridder (na een voorzet op maat van Salacroup). Even later werd het elftal van sv Geinoord een tiental, na de tweede gele kaart (dus rood) voor Vincent Griffioen.

Na de rust bleef de thuisclub op een bewonderingswaardige manier strijden voor een beter resultaat. Tegen een toen slordig en wat lankmoedig spelend Heerjansdam. Pas In de 70e minuut stelde Salacroup Justin Snijders om de score verder op te voeren. De aanvaller (ex-RHS) schoot geplaatst de 0-4 binnen. Vijf minuten voor tijd bepaalde van Noort (pass Ouwens) de eindstand op een mooie 0-5 overwinning.

Scoreverloop: 0-1 (8) Ouwens,  0-2 (15) Ouwens, 0-3 (32) Nugteren, 0-4 (69) Snijders, 0-5 (85) van Noort.