1e klasse C

20 april 2019 14:30

Opstelling

Heerjansdam in een diep dal.

Heerjansdam speelde op de Molenwei tegen VVGZ en verloor, uiterst teleurstellend, met 0-2. Dat was al de derde nederlaag op rij, en wie gedacht had op een ‘schokeffect’ nadat een dag eerder trainer Patrick Kok en Heerjansdam besloten hadden per direct uit elkaar te gaan (volgens het persbericht van de club, in goed overleg) kwam bedrogen uit, want de gasten wonnen verdiend.

In de 8e minuut kwam VVGZ al op voorsprong, omdat Koen Botterhuis de bal ongelukkig  in eigen doel werkte (onder druk van Koen Kuipers) 0-1. Heerjansdam kreeg één kans voor de rust. Na een vrije trap van Richard Clement dook Boy Stoops vrij voor keeper Jeroen Kloosterman op en de aanvaller tikte de bal (half rakend) rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

Na de rust ging Heerjansdam (zonder veel overtuiging) op zoek naar de gelijkmaker. Paul Scheurwater miste in goede positie voor het doel (voorzet Clement) een kop-kans en dat was het voorlopig wel, ondanks het veelvuldige balbezit. Toen het in de 73e minuut 0-2 werd door Steven van Dongen, kon je aan alles zien, dat het wel gespeeld was (met nog bijna twintig minuten te spelen) Een kans kregen de Dammers nog, via Ronald Ouwens die de bal in kansrijke positie ongecontroleerd naast schoot. Heerjansdam werd gecoacht door Mario Rijsdijk en Arie van den Berg.