opmerkingen

Justin Snijders, 71e min. voor Boy Stoops. Louis Salacroup, 86e min. voor Ronald Ouwens. Claudio Barros, 90e min. voor Youri van Noort.

Opstelling

Heerjansdam knokt zich naar gelukkige overwinning.

Heerjansdam speelde op de Molenwei tegen kampioenskandidaat Sportlust’46 en won, op een gelukkige manier, met 2-1. Dat was tegen de verhouding in, want zelfs een gelijkspel was voor Heerjansdam een goed resultaat geweest. Dus viel het voor de Dammers de goede kant op. Deze keer, want het is dit seizoen ook weleens andersom geweest.

Heerjansdam startte sterk en kwam in de 12e minuut al op voorsprong. Na een verre ingooi!! van Stefan Lezer kopte Paul Scheurwater met een fraaie boog de 1-0 binnen. Dat was het sein voor de gasten om een ‘tandje bij te steken’. Mike Sloof lag ruim tien minuten dwars, na een schot (in kansrijke) positie van Mark van der Weijden en een paar minuten later moest keeper Sander Schreuder voor het eerst (uitstekend) ingrijpen toen de snelle Patrick Lopes Martins op hem af kwam. De doelman redde bekwaam.

Twee minuten later werd het toch 1-1, toen van der Weijden raak kopte. Weer een tweetal minuten later schoot verdediger Nick Verhagen tegen de binnenkant van de paal. Toch werd Heerjansdam voor de rust ook nog gevaarlijk. Ronald Ouwens schoot net naast het doel, Boy Stoops miste bij de tweede paal (in kansrijke positie) een voorzet van Jelmer Nugteren en ook Scheurwater zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal naast gaan.

Na de rust probeerde Sportlust’46 weer het spel naar zich toe te trekken. Echter Heerjansdam scoorde in de 65e minuut. Youri van Noort kapte zich knap vrij en de doelman redde goed, zij het met moeite en loste de bal. De daarop volgende rebound van Ouwens werd weer met moeite gestopt en de bal belandde voor de voeten van Boy Stoops, die wel het gatje vond om te scoren: 2-1.

Daarna trokken de gasten alle registers open om een dreigende nederlaag te ontlopen. Heerjansdam echter verdedigde zich, onder aanvoering van Mike Sloof, ‘met hand en tand’ en was vast besloten om de punten op de Molenwei te houden. Het leverde een bloedstollende slotfase op, dat met wat geluk en Schreuder goed afliep. Eerst kopte Giovanni Smit een inzet van de doellijn, redde Schreuder op een wonderbaarlijke manier en schoot een van de invallers nog maar eens tegen de paal.

Scoreverloop: 1-0 (12) Scheurwater, 1-1 (30) van der Weijden, 2-1 (65) Stoops.