-

Heerjansdam JO10-1

1e klasse 4

27 oktober 2018 11:00

Op deze regenachtige zaterdagochtend spelen we in Dordrecht tegen EBOH (wat staat voor ‘Eendracht Brengt Ons Hoger’). We spelen op het natte gras waarop het veld met witte lijnen is getrokken, inclusief strafschopgebied. Dat is nog eens handig.

Om 11 uur wordt het gelukkig droog. Wessel is vandaag aanvoerder en begint voorin met Daan. Achterin starten we zoals gewoonlijk met Alyssa, Jesse en Lucian. Jayden en Julian beginnen als wissels. Luuk staat op doel en moet meteen aan de bak: In de 2e minuut tikt hij de bal net naast. Even later neemt EBOH een hoekschop en de bal rolt in de kluts voor ons doel. Het is een intikkertje en we staan 1-0 achter. In de 6e minuut trekt Wessel met een bekeken schot de stand gelijk: 1-1.

Heerjansdam valt aan, maar weet niet te scoren. Door het natte veld is de bal moeilijk te controleren. In de 7e minuut is er weer gerommel voor ons doel en weer een intikkertje voor EBOH: 2-1. Dit tafereel herhaalt zich in de 8e en 10e minuut en we staan 4-1 achter. Jesse en Julian krijgen de bal niet goed weg achterin. We gaan meer aanvallend spelen om de tegenstander weg te houden bij ons doel. Dat lukt aardig. Vlak voor de time-out lobt Lucian de bal vanaf de achterlijn over de keeper heen en Wessel tikt in: 4-2.

Na de time-out domineert Heerjansdam 10 minuten lang het spel. Met Daan midden-achter spelen we verder naar voren en daar heeft EBOH moeite mee. We vallen goed aan en Julian scoort met een hoge bal van afstand: 4-3. Even later schiet Wessel de gelijkmaker binnen: 4-4. In de 21e minuut stoomt Alyssa op over links en schiet keihard in de kruising: 4-5!

Even later passeert Alyssa met een schijnbeweging weer de verdediger en schiet hard op de kruising. De keeper komt goed weg. We hebben pech als een hard schot van EBOH via Daan achter Luuk rolt: 5-5. In de 23e minuut volgt de eerste succesvolle aanval van EBOH: met een schot langs Luuk wordt het 6-5. Vlak voor rust trek Jayden met een goed schot de stand weer gelijk. We gaan met 6-6 de kleedkamer in.

We delen de kleedkamer met een ander team, dat er een aparte vorm van coaching op na houdt: de twee trainers schreeuwen om-en-om tegen de spelers dat ze telkens te laat zijn en dat daar niet om te lachen valt. Nadat het team vertrokken is, kunnen wij elkaar weer verstaan. We vragen ons af of die spelers nu weten wat ze beter kunnen doen in de tweede helft. En of ze er nog wel zin in hebben.

Na rust gaan we door met aanvallen. In de 2e minuut schiet Daan op doel, de keeper tikt de bal voor de voeten van Julian, maar die schiet hard over. Wat een pech! Het spel gaat over en weer, maar Heerjansdam weet het doel niet te raken. EBOH wel en het staat 7-6. Dan valt heerjansdam weer aan en in de 6e minuut schiet Wessel op de paal! De wedstrijd doet nu denken aan de eerste helft: 10 minuten lang heeft Heerjansdam het betere van het spel en krijgt flink wat kansen. De bal gaat echter over, naast, en een aantal keer recht op de keeper.

In de 18e minuut lukt het EBOH wel en het staat 8-6. Ook in het slot-offensief wil de bal er niet meer in. Het blijft 8-6. Onze spelers balen, want er had meer ingezeten vandaag.

Toch speelden we bij vlagen goed en hebben we laten zien dat we de tegenstander goed vast kunnen zetten op hun eigen helft. Ondanks de 6 goals hebben we veel kansen niet benut. Ook het wegwerken van de bal voor het doel kan beter. Daar gaan we aan werken.