Heerjansdam 1 speelt gelijk bij en tegen Smitshoek

Smitshoek 1

6 augustus 2019 19:00

Heerjansdam speelt gelijk bij en tegen Smitshoek.

Heerjansdam 1 speelde de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Smitshoek, dat in de hoofdklasse uit komt. Het werd een goede wedstrijd met een verdienstelijk resultaat: 2-2.

Vooral de eerste helft speelde de Dammers bij vlagen goed en hadden snel succes, via een prachtige goal van Nedely Fortes: 0-1. Daarna kreeg Smitshoek twee kansen, maar keeper Sven Scholte redde knap (zeker de tweede keer na een vrije trap).

Na de rust drong eerst de thuisclub wat aan en kwam al snel op gelijke hoogte. Al was daar wel een ongelukkig moment van Koen Botterhuis voor nodig, want die kopte in eigen doel: 1-1. Daarna was er evenwicht, zonder echte kansen. In de slotfase kwam Heerjansdam op 1-2, na een schitterende aanval scoorde weer Fortes, die knap binnenschoot. Toch kwam Smitshoek vlak voor tijd nog op gelijke hoogte: 2-2, in de 87e minuut.

De volgende spelers maakten hun eerste wedstrijdminuten voor Heerjansdam 1: Sven Scholte, Luc Delmee, John van Vught, Ramon v.d. Walle (allen ex-Smitshoek) Nedely Fortes (ex-RVVH) en de 17-jarige Justin van den Berg (Heerjansdam-jeugd).

De wedstrijd was onderdeel van het van Donge & de Roo toernooi. Waar de andere wedstrijd sc Feyenoord – Capelle in 4-2 eindigde.

Heerjansdam speelt a.s zaterdag tegen Capelle (12.30 u.) weer bij Smitshoek.