Competitie

Groep 1 041

31 augustus 2019 15:00

Heerjansdam laat VVGZ toch nog langszij komen.

De eerste poulewedstrijd voor de districtsbeker speelde Heerjansdam uit tegen VVGZ en ondanks een snelle 0-1 voorsprong, werd het uiteindelijk een 2-2 gelijkspel. In de 9e minuut kopte Luc Delmee bij de tweede paal (hoekschop Nedely Fortes)) hard de 0-1 binnen. VVGZ kwam drie minuten later al op gelijke hoogte door Djim Kammerman: 1-1. Ook deze stand stond niet lang op het scorebord, want twee minuten (14e minuut) later zag Youri van Noort zijn schot zodanig van richting verandert worden (door een verdediger) dat keeper Jeroen Kloosterman kansloos werd: 1-2.

Na de rust slopen er steeds meer slordigheden in het spel van de Dammers. Toch was Fortes tot twee keer toe dichtbij een doelpunt. Eerst schoot hij net naast het doel van Kloosterman (61e minuut) en tien minuten later dwong hij de doelman tot een redding. Ook Justin van den Berg dwong Kloosterman handelend op te treden en de rebound werd door Ronald Ouwens bijna nog binnen gewerkt.Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker van een niet opgevend VVGZ. Weer was het Kammerman die scoorde: 2-2. In de slotfase waren van de Berg en Mathijn Valsternog gevaarlijk voor Heerjansdam, maar gescoord werd er niet meer. Dus was en bleef het 2-2.