Heerjansdam wint weer niet op de Molenwei

Heerjansdam 1

3 - 3

SVL 1

3'
... (schot)
Youri van Noort (penalty)
23'
36'
... (vrije trap)
46'
47'
74'
... (lob)

Competitie

1e klasse C

Datum

30 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Heerjansdam wint weer niet op de Molenwei.

In het programmablad van de vv Heerjansdam stond in het voorwoord van voorzitter Peter van der Linden de kop: ’kan de thuisclub nog winnen’? Nee dus, want de wedstrijd Heerjansdam - SVL eindigde in 3-3. De laatste competitieoverwinning dateert van 19 oktober en wat verder opvalt is dat de vijf thuis wedstrijden slechts 3 puntjes opleverden. . . 3. Door drie gelijke spelen en twee nederlagen. En zonder die wedstijden door een groen-zwarten bril te bekijken, in al die wedstrijden had er meer in gezeten, zonder echt te domineren.

Er zit bij de ploeg van trainer Ron Timmers een bepaald patroon in. In die fases van een wedstrijd dat het goed gaat wordt er (meestal) te weinig gescoord en als het minder gaat, krijgt het meestal direct een doelpunt tegen. Kortom, er is te weinig balans in het elftal en de linies liggen te veel uit elkaar. Een neutrale toeschouwer zal zeggen: ‘leuk, dat ge ren en gevlieg, met volop goals’. Een saaie, degelijke 1-0 overwinning zal je zo niet zien bij De Dammers.

Tegen SVL werd het ook weer een wedstrijd die op een gegeven moment alle kanten op kon en Heerjansdam, bij een 3-2 stand, verzuimde door te drukken en daarvoor later de rekening gepresenteerd kreeg.

Het scoreverloop: 0-1 (3) Willem Baaij, na een counter van SVL, 1-1 (23) Youri van Noort benut beheerst een penalty, 1-2 (36) Baaij uit een vrije trap die door keeper Sander Schreuder verkeerd werd beoordeeld, 2-2 (46) Ronald Ouwens hard en laag in de beneden hoek, 3-2 (47) Nedely Fortes, alleen op het doel af en beheerst binnen geschoten, 3-3 (74) lob van Baaij.

Rest nog te vermelden dat Giovanni Smit na een half uur spelen van 45 meter met een schitterend afstandsschot bijna de doelman van SVL verraste (had het ‘doelpunt van het jaar’ kunnen zijn) en dat Schreuder vlak voor tijd (bij een 3-3 stand) zijn ploeg met een knappe redding voor een nederlaag behoedde. En maakte daarmee zijn fout (2e doelpunt) goed.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!