1e klasse C

7 december 2019 14:45

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam: natuurlijk veel goals en geen winst.

Vooraf zal menig Heerjansdamsupporter best tevreden zijn geweest met een gelijkspel bij LRC Leerdam (3-3) dat als de no. 4 op de ranglijst (vooraf) bijna twee keer zoveel punten had:19 om 10. Na afloop toch gemengde gevoelens bij de Dammers, dat met 0-2 en 1-3 voor heeft gestaan.

Heerjansdam kwam binnen het half uur spelen op 0-2 door (bijna) identieke ‘frommelgoals’. Beide keren door verdediger John van Vugt, die eerst na een vrije trap van Nedely Fortes, een verdediger (en via Ronald Ouwens) de 0-1 binnen werkte (14e minuut) en de tweede keer na een hoekschop van Youri van Noort (en de paal) in de 28e minuut. Jammer dat het vlak voor de rust, via een counter van LRC (waar een overtreding tegen een Heerjansdammer op de helft van de thuisclub aan vooraf ging en niet voor gefloten werd) 1-2  werd. Keeper Sander Schreuder redde eerst fantastisch op het schot van Alwin van Soest, die uit de daarop volgende hoekschop toch de bal achter de doelman werkte.

Na de rust pakte LRC Leerdam de zaken wat feller aan, maar scoorde Heerjansdam via een prachtig doelpunt van Ouwens. De spits schoot knap vanuit de draai de bal in de beneden hoek: 1-3. Het sein voor LRC Leerdam om de druk op te voeren, eerst schoot Axel van Kordelaar de 2-3 binnen en vijf minuten later (73e minuut) Maikel v/d. Water de gelijkmaker: 3-3. In de slotfase kreeg Heerjansdam weer een beetje grip op de wedstrijd, maar de kracht (en de goede eind pass) ontbraken om nog tot goede kansen te komen. Vlak voor tijd ‘ontsnapte’ Heerjansdam nog aan een vierde tegengoal, want bij de tweede paal schoot Yassine el Hannoudi voorlangs het doel van Schreuder (al was de hoek wel lastig)

Dus de kop boven het verslag is eigenlijk wel logisch, want de laatste zes (competitie) wedstrijden werden niet gewonnen (1 keer verloren en 5 keer gelijk met o.a. 2-2, twee keer 3-3 en een keer 4-4).