Heerjansdam heeft pech en geluk

Heerjansdam 1

2 - 2

Almkerk

Competitie

1e klasse C

Datum

2 november 2019 14:30

Scheidsrechter

C.P. (Niels) Felix

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Heerjansdam: pech en geluk.

Heerjansdam speelde op de Molenwei tegen het lastige, stugge Almkerk en kon na het gelijke spel vorige week bij Oranje Wit (4-4), ook deze wedstrijd niet winnend afsluiten: 2-2. Het werd weer een ‘typische’ Heerjansdam wedstrijd. Een goede eerste helft gevolgd door een hele matige tweede helft. In die fase dat het wel goed liep, werd er te weinig gescoord. En in de beginfase zat het ook niet mee, want waarom het (kop)doelpunt van John van Vugt werd afgekeurd, was wel erg ver gezocht van arbiter Felix (overtreding op keeper Korebrits?).

In de 28e minuut leek Nedely Fortes te gaan scoren, maar de doelman van de gasten redde voortreffelijk. Op slag van rust viel dan eindelijk de verdiende 1-0. Luc Delmee kopte na een hoekschop van Mathijn Valster prima binnen. Na de rust raakte Heerjansdam langzaam de grip op de wedstrijd kwijt. Wat eigenlijk vreemd was, want Almkerk had voor de rust geen echte kans gehad. Ze werden misschien wel in het zadel geholpen door een penalty. Na een ongelukkige handsbal van Paul Scheurwater schoot Jelle Stalenhoef de toegekende penalty tegen de paal. Hij kreeg een herkansing van scheidsrechter Felix omdat keeper Sander Schreuder te vroeg van de doellijn kwam! In de herkansing scoorde hij wel:1-1

Een aantal minuten later gevolgd door een penalty voor de Dammers, omdat Luc Delmee onreglementair gestopt werd ‘in de 16’. Youri van Noort schoot zijn ploeg weer op voorsprong 2-1. Merkwaardig genoeg werd Heerjansdam daar niet rustiger van, met als gevolg de 2-2 van Bart Dirven (74e minuut). Het had allemaal nog slechter af kunnen lopen voor de thuisclub, want zeven minuten later kreeg Almkerk weer een strafschop (overtreding Koen Botterhuis). Schreuder stopte echter de strafschop van Stalenhoef. En dus kwam Heerjansdam met de schrik vrij. Al werd er toch schade opgelopen wat betreft punterverlies.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!