Heerjansdam de bal, Rijsoord de overwinning

Heerjansdam 1

0 - 3

Rijsoord 1

Competitie

Groep 1 01

Datum

16 november 2019 14:30

Scheidsrechter

F.A. (Freek) van Herk

Accommodatie

Onbekend

Heerjansdam de bal, Rijsoord de winst.

Heerjansdam speelde op de Molenwei voor de districtsbeker (1e k.o. ronde Zuid 1) tegen Rijsoord (Hoofdklasse) en verloor, met 0-3. Diegene die de wedstrijd niet hebben gezien denken of zeggen dan: een kansloze nederlaag. Maar diegenen die er bij waren, zagen weinig verschil welke ploeg in de eerste klasse speelde en welke in de hoofdklasse. Het grote verschil was dat de gasten uiterst effectief met de kansen omsprongen (en wat meer geluk hadden).

In de 3e minuut werd het al 0-1 toen Casper Gerritse bij de eerste paal een voorzet van rechts binnen kopte. Ruim een kwartier later moest keeper Yoël van Dalen ingrijpen toen Nelson Costa de Brito gevaarlijk dreigde te worden. En daarna was het voorlopig wel gedaan met de dadendrang van Rijsoord. Heerjansdam bouwde aan een veldoverwicht en Ronald Ouwens had na een half uur spelen pech met een hard schot tegen de binnenkant van de paal, John van Vugt kopte in goede positie naast het doel (vrije trap Mathijn Valster) en Youri van Noort ‘stak’ Nedely Fortes de diepte in en die schoot (naar binnen komend) hard op het doel. Keeper Ragip Özrak redde nog net met zijn voet.

Na de rust bleek dat Rijsoord uiterst effectief was in de afwerkeng want in de 57e minuut strafte de Brito een fout in de opbouw van de Dammers beheerst af (buitenspel?): 0-2. Heerjansdam wilde zich niet zo maar gewonnen geven. Luc Delmee miste na een hoekschop van Mathijn Valster maar net de bal en kreeg even later (na een prima aanval via Fortes en Ouwens) de bal niet goed mee om te scoren.

In de 73e minuut viel eigenlijk de beslissing. Scheidsrechter van Herk bestrafte een ongelukkige handsbal van John van Vugt met een strafschop en Romain van Bruggen maakte van de penaltystip geen fout: 0-3 wat wel erg geflatteerd was. Ook daarna kreeg Heerjansdam nog kansen om de stand een dragelijker aanzien te geven. Zo zag Mathijn Valster zijn mooie uithaal fraai door de doelman uit het doel geslagen worden en zelfs in de laatste minuut was invaller Jelmer Nugteren bij een eer reddende treffer. Het was allemaal tevergeefs. Heerjansdam kreeg na afloop vele complimenten over het vertoonde spel, maar Rijsoord plaatste zich voor de volgende bekerronde.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!