Heerjansdam wint oefenwedstrijd bij XerxesDZB.

XerxesDZB 1

4 februari 2020 20:00

Oefenwinst Heerjansdam op XerxesDZB.

Beiden ploegen deden in deze oefenwedstrijd weinig voor elkaar onder. Wisselende kansen en sterke momenten voor zowel de Rotterdammers als Heerjansdammers, die de nuttige wedstrijd wonnen: met 1-2.

Heerjansdam-keeper Yoël van Dalen was de eerste die moest ingrijpen en zijn college aan de andere kant redde wat later fraai, na een kopbal van Nedely Fortes in de beneden hoek. In de 25e minuut werd het 1-0 en daarna ontsnapten de Dammers aan een grotere achterstand. Keeper van Dalen was in die fase uiterst attent en redde twee keer goed. Xerxes raakte ook nog een keer de lat. Nadat Heerjansdam die lastige fase had doorstaan scoorde het in korte tijd twee keer. In de 43e minuut schoot Youri van Noort knap raak (1-1) en twee minuten later stelde Fortes spits Ronald Ouwens in staat zijn ploeg op voorsprong te schieten: 1-2.

Na de rust (62e minuut) voorkwam van Dalen op een schitterende manier de gelijkmaker. Hij stopte de steenharde kopbal (na een hoekschop) formidabel. In de slotfase had Gert Jan Plaizier pech met een schot tegen de lat.