Heerjansdam scoort te weinig.

2 - 1

Sparta AV 1

9 augustus 2014 14:30

Het ‘nieuwe’ Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen het ook al nieuwe Sparta (a.v.) De Rotterdammers starten dit seizoen met een zaterdagafdeling en moeten in de 4e klasse beginnen. De eerste conclusie luidt: trainer Ron Luijten heeft een ploeg met potentie, die wil voetballen en met 2-1 verloor.

De thuisclub kwam binnen twee minuten op voorsprong. Gelli Koy benutte beheerst een strafschop, die door Denzel dos Santos was afgedwongen: 1-0. Daarna stokte het wat en duurde het even voor de volgende kans kwam. Na ruim een half uur spelen kopte Koy net naast het doel na een voorzet van Dos Santos.

Daarna had Mark Fierinck een paar goede momenten. Tien minuten voor de rust kopte Mike Sloof rakelings naast het doel na een hoekschop van Fierinck en een aantal  minuten later trapte dezelfde speler weer een hoekschop hard voor het doel en kopte de kleine Dos Santos (via een verdediger) tegen de onderkant van de lat.

Sparta voetbalde aardig mee, maar het liep meestal spaak rond het strafschopgebied van keeper Tonny Elzerman. Heerjansdam was dreigender. David van der Linden zag een schot geblokt worden, Indomar Valentijn raakte de lat na een actie van Koy, die zelf nog tegen de buitenkant van de kruising schoot.

De 2-0 kon niet uitblijven en die viel dan ook. Umut Takac stuurde  de snelle Dos Santos diep met een prima steekbal en maakte geen fout toen hij voor het doel kwam. De vermoeidheid sloeg daarna toe bij Heerjansdam en Sparta was steeds meer op de helft van Heerjansdam te vinden. Toch kreeg Rob Plaizier nog een mogelijkheid om te scoren, na aangeven van Koy.

In de slotfase drong Sparta sterk aan en Ferani van Vugt schoot de 2-1 binnen. Vlak voor tijd was er nog een kans voor Jon Amoh en moest keeper Elzerman ingrijpen.

A.s. dinsdag (12 augustus)  speelt Heerjansdam thuis tegen Groote Lindt (19.30 u.) en zaterdag 16 augustus om 17.00 u. op de Molenwei tegen Madense Boys.