2995BL
HEERJANSDAM
tel. 078-6771983

RVVH alsnog naast Heerjansdam.

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen RVVH en dat werd een open, sportieve wedstrijd, die in 2-2 eindigde. De eindstand kwam in de 94e minuut op het scorebord, toen de Ridderkerkers scoorden. Uiteraard baalde men bij Heerjansdam van die late tegengoal en het feit dat er (voldoende) kansen waren geweest om bij een 2-1 tussenstand, de 3-1 te scoren, wat uiteindelijk werd afgestraft met de erg late 2-2.

In de 19e minuut had Heerjansdam pech toen Mathijn Valster (voorzet Soufiane Erriani) de bal tegen de lat kopte. Daarna kreeg RVVH in korte tijd twee kansen Brandon Könemann schoot bij de tweede paal na een voorzet van Sanzio Dieterich over het doel, wat Dieterich een paar minuten later ook deed. In de 34e minuut een goede aanval, opgezet door Jarno Visser / Lukes Valster, die voorgaf op broer Mathijn en van dichtbij scoorde: 1-0.

Na de rust was RVVH eerst via Könemann en even later door Dieterich dichtbij de gelijkmaker, maar de aanvallers schoten over het doel. Toch viel de gelijkmaker, na een hoekschop van Dieterich kopte Könemann raak: 1-1. Daarna gingen beide ploegen voor de overwinning. In de 68e minuut leek Luc Delmee te gaan scoren (redding doelman) en een halve minuut later kwamen de Dammers toch op voorsprong. Erriani zette van links voor op de ‘invliegende’ Lukas Valster, die schitterend raak kopte: 2-1. Nadat  keeper Oscar Roos een paar minuten later Jessie Proost met een goede redding van een goal af hield, volgde een aantal goede kansen voor Heerjansdam, in korte tijd.

Drie kansen voor Heerjansdam binnen twee minuten. Delmee zag in de 78e minuut keeper Tim Elkhuizen redden een halve minuut later voorkwam de doelman met een knappe reflex een doelpunt (schot Nathan Bernadina) en redde ook weer na een inzet van Delmee. In de slotfase gingen de gasten  op zoek naar de gelijkmaker, Roos redde na een kopbal van Jordey van Dam en aan de andere kant kopte Delmee net langs de kruising.  RVVH zette daarna weer aan. Eerst moest Roos  in de 90e minuut redden, na een schot van Könemann, maar werd in de 94e minuut alsnog geklopt door van Dam: 2-2.