Heerjansdam 1 - Oranje Wit 1

tel. 078-6771983

Opstelling

‘Topweek’ voor Heerjansdam.

Heerjansdam heeft een ‘topweek’ (van acht dagen) achter de rug. Zaterdag 7 mei: 1-0 winst tegen Neptunus-Schiebroek, dinsdag 10 mei: 0-2 winst bij Papendrecht en afgelopen zaterdag 3-0 winst (op de Molenwei) tegen Oranje Wit. Negen punten dus en geen doelpunt tegen. Topschutter in die serie wedstrijden was Gert Jan Plaizier, die tegen Papendrecht twee keer scoorde en ook tegen Oranje Wit twee keer het net vond en daarmee zijn competitietotaal op 12 bracht.

De overwinning op de Dordtenaren, was eigenlijk een simpele omdat de thuisclub heer en meester was. Terwijl de Dordtse ploeg, een paar dagen eerder, een knap resultaat haalde bij Nieuwenhoorn (1-1) dat op de tweede plaats staat in de 1e klasse B.
Heerjansdam kwam in de zesde minuut op voorsprong, na een prachtige aanval, die Railey Martijn opzette, met een schitterende pass op Jarno Visser, die vervolgens Gert Jan Plaizier bij de 1e paal vond en daar binnenschoot: 1-0.
Een kwartier later ‘stak’ Richard Clement de bal op Plaizier en schoot vervolgens de 2-0 in. Vlak voor de rust weer een mooie aanval van de Dammers. Lukas Valster opende op Clement, die de bal direct ‘volley’, rakelings over het doel van keeper Marnix van Vuuren schoot.

Ook na de rust bleef Heerjansdam de wedstrijd domineren, Visser schoot hard, voorlangs het doel, Luke Homan kopte rakelings naast het doel en Visser zag van Vuuren redden, na een hard schot. In de 62e minuut dan eindelijk de 3-0. Lukas Valster kopte een voorzet bij Homan in de voeten en de middenvelder schoot onberispelijk raak. Het laatste half uur gebeurde er niet zo veel meer en het was tekenend dat de gasten in de blessuretijd pas een echte goede kans kregen. Maar invaller Mike Muijen zag zijn schot in de korte hoek, gestopt worden door de attente keeper Oscar Roos.