Heerjansdam 1 - Sliedrecht 1

Winde 1 B
5667AX
GELDROP

Heerjansdam doeltreffend tegen Sliedrecht.

Heerjansdam speelde zaterdag de 9e oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Sliedrecht (1e klasse) en won knap, met 4-2. Vooral na de rust was het een ‘echte’ wedstrijd, met soms vinnige duels, waarin Antonio Ilic (Heerjansdam) een keer lelijk werd geraakt, met als gevolg: een knieblessure en daardoor geblesseerd moest uitvallen.

Voor de rust gebeurde er niet al te veel voor beide doelen en sloegen de gasten toe (18e minuut) via een ‘omschakelmoment’. Justin Beensterboer (ex- Papendrecht) kon alleen op het doel af en schoot de bal langs keeper Yoël van Dalen: 0-1. Heerjansdam had het antwoord snel klaar, want vier minuten later bereikte Luke Homan met een dieptepass (en een tegenstander) Luc Delmee en die schoot de bal fraai over keeper Donatz: 1-1.

Na de rust vielen er vier goals, Gert Jan Plaizier scoorde al in de 48e minuut, door een pass van Justin van den Berg mooi af te werken: 2-1. Tien minuten later al weer gevolgd door de gelijkmaker. Luciano van Harlingen kopte vallend raak: 2-2. Daarna volgde een rommelige fase, met overtredingen, blessurebehandelingen en de gebruikelijke wissels. Heerjansdam kreeg de laatste tien minuten weer grip op de wedstijd, in de 35e minuut bereikte Jarno Visser met een dieptepass van den Berg, die op zijn beurt de veel meters makende Plaizier vond en de middenvelder schoot vervolgens raak: 3-2.

Een minuut later kreeg Sliedrecht een uitgelezen kans om weer naast Heerjansdam te komen, via een strafschop. Keeper van Dalen stopte de hard ingeschoten penalty van Marciano Simonis knap. Direct daarna een penalty van de Dammers die door Luc Delmee, via de paal, achter doelman Donetz werd geschoten: 4-2.

Heerjansdam – Beek Vooruit (districtsbeker) 17.00 u.).

A.s zaterdag wordt er gestart met de (poule) wedstrijden voor de Districtsbeker. Heerjansdam speelt op de Molenwei tegen Beek Vooruit (2e klas zo.) uit Prinsenbeek.