RIDDERKERK
tel. 0180-428141

Opstelling Heerjansdam 1

Bijna voorspelbare uitslag Heerjansdam.

Heerjansdam speelde zaterdag de streekderby tegen het hoog geklasseerde RVVH en daar kwam een bijna voorspelbare uitslag uit de bus: 2-2 (het achtste gelijke spel). De gelijkmaker van RVVH viel pas in de 88e minuut en uiteraard baalde men daar bij de Dammers van.

RVVH had voor de rust een licht veldoverwicht, was wel een paar keer dreigend, maar kreeg geen echte kansen. Dat kwam omdat de verdediging van Heerjansdam ‘goed stond’. In de 26e minuut werd het 0-1 toen Antonio Ilic vanaf links naar binnen kwam en met een laag schot keeper Kristijan Nicolic het nakijken gaf. Het gevaarlijkste moment van RVVH (voor de rust) was wat later. Jesse Eggers dwong keeper Oscar Roos tot een goede redding, na een hard schot in de korte hoek.

Direct na de rust moest Roos weer in actie komen, na een schot van Jessie Proost. RVVH voerde langzaam de druk wat op en Roos werd nogmaals getest Eggers, na een vrije trap. In de 70e minuut een goed lopende aanval van Heerjansdam, toen Mathijn Valster in kansrijke positie de bal in de handen kopte van Nikolic (na een voorzet van Luc Delmee). Eén minuut later viel de gelijkmaker, na een heel ongelukkig moment van Railey Martijn, die zijn eigen doelman passeerde:1-1.

Heerjansdam toonde veerkracht, want kwam vier minuten later weer op voorsprong. De opkomende Lukas Valster ging een combinatie aan met zijn broer Mathijn en bracht Lukas is stelling. De verdediger scoorde vervolgens met een laag schot: 1-2. Het sein voor RVVH om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. En die viel in de 88e minuut na een schot van Remco Buist: 2-2. In de hectische slotfase ontsnapte Heerjansdam aan de 3-2. Na een onoverzichtelijke scrimmage in de doelmond redde eerst keeper Roos en de rebound werd daarna tot twee keer toe geblokt door een speler van Heerjansdam. Even later kreeg bij Heerjansdam Railey Martijn zijn tweede gele kaart (dus rood) in de spannende slotfase.