81'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

27 september 2014 14:30

Gans, D. de

Een uiterst merkwaardige, doelpuntrijke wedstrijd werd Heerjansdam – Heinenoord: 4-5. Want toen het in de 56e minuut 1-5 werd, leek de thuisclub een monsternederlaag aan de broek te krijgen. Maar zie, aan het eind van de wedstrijd mochten de gasten blij zijn dat Heerjansdam niet naast de koploper was gekomen.

Een uiterst  vermakelijke wedstrijd dus, met blunders, mooie doelpunten en een irritante grensrechter bij Heinenoord, die te pas (en ook dikwijls te onpas) vlagde voor buitenspel. Alleen was de vraag: was dat onkunde of bewust? Zelf in te vullen voor wie bij de wedstrijd was.

Net na een kwartier spelen werd het 0-1 door Vinicius Bongaertz, die een fout van keeper Danny van Leusden afstrafte. Heerjansdam had snel het antwoord klaar. Na een prima aanval over rechts schoot Dennis Bergman tegen de binnenkant van de paal en Gelli Koy stond precies op de goede plaats om de rebound in het doel te schieten: 1-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar scheidsrechter de Gans besloot  twee minuten daarvoor een penalty te geven na een overtreding van Gert Jan Plaizier, net binnen / buiten het strafschopgebied. Jeremy Hensen passeerde van Leusden beheerst: 1-2.

Na de rust was Heerjansdam die tegenslag nog niet te boven. Al was het derde doelpunt toch wel omstreden. Heerjansdam dacht een vrije trap mee te krijgen, maar kreeg hem juist tegen. En uit die vrije trap kopte de kleine Bongaerts de 1-3 binnen. Er knakte wat bij de Dammers, want een handvol minuten later kon Andrew Diaz d’Ullois  ongehinderd  van afstand uit halen: 1-4 en kort daarop scoorde Hensen simpel 1-5.

Over en uit zou, je zeggen. Heerjansdam herpakte zich echter knap en twee minuten later dwong Leon Ramos, na een goede actie van Denzel  dos Santos, keeper van Wijngen tot een goede redding. In de 66e minuut gaf Gelli Koy de stand een dragelijker aanzien. Na een goede actie van Amir Alisic scoorde de lange spits prachtig: 2-5. En nadat de spits even daarna rakelings voor het doel langs had geschoten, was het vier minuten later weer prijs. Ramos zette van links goed voor en Koy was weer de afmaker: 3-5.

En toen werd het plotseling weer spannend, met nog 20 minuten te spelen. Gert Jan Plaizier schoot net naast de kruising en bij de volgende aanval gingen een aantal spelers van ‘vriend en vijand’ tegen de grond in het strafschopgebied, waaronder Koy en Plaizier. Scheidsrechter de Gans wees resoluut naar de penaltystip en Koy belaste zich met de klusje en scoorde 4-5, met nog tien minuten te spelen.

Heinenoord wist niet wat het overkwam, werd zelfs nerveus en ontsnapte in de laatste minuten nog aan de gelijkmaker. Na een voorzet van Ramos ging de bal net over het hoofd van Mike Sloof en kon Koy (die iets verder stond) de bal niet de juiste richting geven. In de blessuretijd moest keeper van Wijngen nog twee keer ingrijpen, na schoten van dos Santos.