2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

Heerjansdam wint de Fidus Cup (Voetbal Rijnmond Cup).

Heerjansdam speelde maandagmiddag op het veld van RVVH in Ridderkerk de finale om de Fidus Cup tegen SC Feyenoord (hoofdklasse) en won, met 2-0. De Rotterdammers speelden niet in hun sterkste formatie omdat het de volgende dag alweer gespeeld moest worden in de n/c voor promotie naar de 3e Divisie (uit tegen Genemuiden). Maar er stond nog een aardig voetballend team op het veld (een 3-tal 1e elftalspelers, spelers O-19, O-18 en 2e elftalspelers, dat uitkomt in de Res. Hoofdklasse).

SC Feyenoord had veel balbezit, maar de eerste kans was voor Heerjansdam. Na een voorzet van Luke Homan kopte Gert Jan Plaizier de bal via de lat over het doel (10e minuut). Even later een gevaarlijk moment voor het doel van Oscar Roos, Samet Dag scoorde bijna bij de tweede paal (voorzet Kevin Versteeg). In de 21e minuut werd het 1-0 door Richard Clement. Uitgerekend Clement, die als vervangend aanvoerder (Mike Sloof was geblesseerd) zijn laatste wedstrijd speelde, hij stopt en Ridderkerk is bovendien zijn woonplaats! In de 39e minuut moest keeper Roos voor het eerst in actie komen, na een schot van Dag en aan de andere kant leek Plaizier te gaan scoren. Hij stuitte echter op de doelman en de rebound werd door Mathijn Valster hard over het doel geschoten.

SC Feyenoord begon vol goede moed aan de 2e helft en Roos moest al snel twee keer  ingrijpen. In de 55e minuut werd het 2-0 door Visser die de bal (na een goede aanval) prachtig in de linkerbenedenhoek krulde. SC Feyenoord wilde daarna best nog wel wat aan die achterstand doen en bracht o.a. Khalid Rhali en Jeffrey Duynstee in het veld en kreeg  een paar kansen. Keeper Roos was echter goed bij de les en attent en liet zich niet passeren. Heerjansdam kreeg in de slotfase aanvallend steeds meer ruimte, maar speelde dat een aantal keren niet goed uit en dus bleef het 2-0 en dat leverde een ‘levensgrote beker’ op en een trainingskamp in Spanje. Knap gedaan door de ploeg van trainer Jonathan Jonk.