KINDERDIJK
tel. 078-6912840

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam heeft alles in eigen hand.

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen het al gedegradeerde De Zwerver en won (na een  stroeve tweede helft) met 1-4. Aangezien ook naaste concurrent voor de titel, RVVH, ook met 1-4 won, blijft de voorsprong van De Dammers één punt. En wordt de strijd om het kampioenschap in de 1e klasse C op de laatste speeldag beslist.

Heerjansdam startte sterk in Kinderdijk en drukte vanaf de aftrap de thuisclub ver terug op eigen helft. In de tweede minuut al leek Mike Sloof kopend te gaan scoren (na een vrije trap van rechts). De verdediger liep net onder de bal door en liet daarmee de kans op een snelle voorsprong liggen. Die twee minuten later toch kwam, na een schitterende aanval + goal. Railey Martijn stuurde Gert-Jan Plaizier diep en die haalde daarna schitterend hard, diagonaal uit: 0-1.

Ook daarna bleef Heerjansdam het initiatief houden, maar kon niet verder uit lopen. Sterker nog, in de 32e minuut toen De Zwerver eigenlijk voor het eerst met veel spelers op de helft van Heerjansdam was, scoorde Rick Verloop: 1-1. Een minuut later kwam daar alweer verandering in. De actieve Jarno Visser werd aangetikt in het strafschopgebied en Mathijn Valster scoorde beheerst de toegekende penalty: 1-2.

De Zwerver wilde zich na de rust nog niet neerleggen bij een dreigende nederlaag en in de 54e minuut moest keeper Yoël van Dalen handelend optreden na een schot van Jesper Kusters. Een handvol minuten later kopte Lukas Valster tegen de paal, na goede voorzet van invaller Soufiane Erriani.

De Zwerver toonde veerkracht en zette nog een keer aan om met een eervol resultaat afscheid te nemen van de 1e klasse. In de 66e minuut voorkwam Van Dalen dat, na een goed schot van Verloop, met een even zo’n goede redding. Daarna was het verzet van De Zwerver wel over. Nadat Erriani keeper Siggy Schutte tot een goede redding dwong, na een schot in de korte hoek, zette de invaller in de 74e minuut op maat voor. De inkomende Mathijn Valster kopte daarna hard  raak:1-3.

In de slotfase verzuimde Justin van den Berg de score verder op te voeren, na goed voorbereidend werk van Luke Homan. Die twee minuten later zelf wel scoorde, na een prima actie schoot de middenvelder raak: 1-4.