HEERJANSDAM
tel. 078-6771983

Opstelling

Heerjansdam effectief tegen Brielle.

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen het lastige Brielle en lastig werd het. Ondanks een vrij snelle 2-0 voorsprong, drongen de gasten de thuisclub (regelmatig) terug en werd het in de slotfase bijna nog gelijk. Het was en bleef echter 2-1.

Beide ploegen zochten vanaf de aftrap de aanval waar mogelijk was, want ook Brielle was gebaat bij een overwinning voor een (eventuele) vervangende periodetitel. In die open aanvangsfase sloeg Heerjansdam binnen 17 minuten twee keer toe. In de 14e minuut stond Gert-Jan Plaizier op de goede plaats om de prima hoekschop van Antonio Ilic binnen te koppen, 1-0 en Brielle had die achterstand nog niet verwerkt toen het twee minuten later 2-0 werd. Ronald Ouwens vond Mathijn Valster en die handelde snel door direct uit te halen.Daarna keerde de ‘rust’ wat terug omdat beide ploegen het meer in combinatievoetbal gingen zoeken. Brielle kreeg via Dean Bos een kopkans die slap werd ingekopt en keeper Yoël van Dalen daarmee niet in de problemen bracht, voor Heerjansdam schoot Lukas Valster over het doel en op slag van rust schoot Jordy Braber voorlans het doel.

Snel na de rust dwong Ouwens keeper Nigel Keehmen tot een goede redding en daarna voerde Brielle de druk wat verder op. In eerste instantie met weinig of geen echte kansen, mede omdat aanvoerder Mike Sloof & Co de zaken achterin verdedigend goed voor elkaar had. Niet altijd even mooi, maar wel effectief. Ondanks dat balbezit van Brielle werd de ploeg van trainer Ben Mierop in de 73e minuut gevaarlijk. Mathijn Valster speelde Gianni Straal vrij en het harde schot van de kleine middenvelder werd getopt door Keehmen

Daarna werd het een hele spannende slotfase + blessuretijd. In de 88e minuut kopte Kevin van la Parra de 2-1 in en een minuut later redde Van Dalen na een hard schot van Joey Gomes (?). En schoot Bos de rebound steenhard tegen de binnenkant van de paal, dus had het zo maar gelijk kunnen zijn. Maar dat werd het dus niet, want het was en bleef 2-1.