Spijkenisse 1 - Heerjansdam 1

Spijkenisse 1

5 augustus 2023 14:30

Heerjansdam verliest eerste oefenwedstrijd.

Heerjansdam speelde zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Spijkenisse (1e klasse) en verloor met 2-1. De thuisclub speelde al de derde wedstrijd en speelde een week eerder verdienstelijk gelijk bij en tegen Barendrecht.

Heerjansdam startte goed en al snel schoot Toby Obiku van afstand net naast het doel. Even later was de thuisclub dreigend met een kopbal die door keeper Oscar Roos werd gestopt. Daarna waren voor Heerjansdam Luke Homan en Obiku gevaarlijk. De laatste via een vrije trap die door keeper Ragip Ozrak werd gelost en daarna verdween de bal bijna in het doel. Na een half uur spelen werd het wel 0-1 door Davy Mierop die prima raak schoot na een aanval via o.a. Milan van den Berg. Vlak voor rust was Heerjansdam dichtbij de 0-2, maar Adair Vega Lopez zag zijn inzet (in goede positie) naast gaan. Ook Roos werd voor de rust nog een keer flink op de proef gesteld.

Na de rust een compleet nieuw team bij de Dammers. Spijkenisse drukte Heerjansdam terug, maar Heerjansdam was een paar keer gevaarlijk. Chereau Chobin zag Ozrak redden, bij Lars Brinkman was het een paar keer: net niet en Naud van der Hoek schoot tegen de binnenkant van de paal. Net daarvoor was het 1-1 geworden door Kevin le Duc (80e minuut) die tien minuten later ook voor de 2-1 zorgde.