Nieuwenhoorn - Heerjansdam 1

HELLEVOETSLUIS

Opstelling Heerjansdam 1

Overwerk voor Heerjansdam.

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen Nieuwenhoorn en hoefde ‘alleen maar te winnen’ om geen p/d wedstrijden te hoeven spelen. Het liep anders voor Heerjansdam, dat met 5-4 verloor, in een (vooral) na de rust hectische wedstrijd. Na een 4-1 achterstand (57e minuut) kwamen de Dammers nog op gelijke hoogte (4-4) en eindigden beide ploegen met tien man.

Heerjansdam kwam in de 10e minuut al op achterstand door Melvin Winterberg: 1-0. Twee minuten later kreeg Lukas Valster al een kans op de gelijkmaker, hij schoot echter in goede positie over het doel van keeper Mike v/d. Wijngaart. Daarna ging Heerjansdam nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, Gert-Jan Plaizier kon net niet bij de bal (hakbal Jelmer Nugteren) en kon even later niet inkoppen (voorzet In de 27e minuut Milan van den Berg). In de 33e minuut viel de verdiende gelijkmaker door Milan van den Berg:1-1. Vijf minuten later werd het op een ongelukkige manier 2-1, toen keeper Oscar Roos de bal tegen Mike Sloof sloeg (bij de eerste paal) die de bal in eigen doel werkte. Nog voor de rust gevolgd door de 3-1 van Joey Kleijn.

En toen het in de 57e minuut 4-1 werd door Frank de Regt zag het er somber uit voor Heerjansdam. De ploeg van trainer Ben Mierop toonde karakter, 4-2 Lukas Valster (62e minuut) en toen een kwartier later keeper v/d. Wijngaart rood kreeg, ging Heerjansdam fanatiek op jacht naar meer. In de 88e minuut kopte Lars Brinkman 4-3 binnen en scoorde ook de 4-4, beide keren na voorzetten van Toby Obiku. Maar verder liet Nieuwenhoorn het niet komen, sterker nog Olaf van der Sande scoorde (na een overtreding op Shedwin Martina mocht hij door gaan) 5-4 (96e minuut). Daarna kreeg Luke Homan (Heerjansdam) nog rood.