Grillig Heerjansdam verliest van Brielle.

Heerjansdam 1

1 - 4

Brielle 1

4'
...
15'
...
61'
...
65'
...

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

Datum

8 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Hoogdalem, C.A van

Accommodatie

Onbekend

Hoe grillig Heerjansdam is, was zaterdag op de Molenwei te zien tegen een fris spelend Brielle. De ploeg van trainer Steef Buijs won met 1-4, mede omdat Heerjansdam erg nerveus startte. Het was dan ook binnen een kwartier spelen 0-2. Daarna was er een goed herstel, waarin een aantal kansen niet werden benut en de Dammers ook wat pech hadden. De 1-2, snel na de rust gescoord gaf weer hoop, totdat de 1-3 op een presenteerblaadje aangereikt werd aan Brielle (die dan ook dankbaar profiteerden)

Heerjansdam startte niet zo sterk, dekte niet goed en Brielle wist met de ruimte en vrijheid die het kreeg wel om te gaan. Joel da Veiga Martins profiteerde in de vierde minuut al (0-1) en tien minuten later was Gijs van den Ende de volgende speler die de weg naar keeper Danny van Leusden vond: 0-2. Nadat Da Veiga Martins en Nelson Costa de Brito  verzuimd hadden de 0-3 te scoren, kreeg Heerjansdam wat later ook kansen.

Denzel dos Santos kopte in goede positie over het doel en had tien minuten later pech. Na een prima actie schoot hij tegen de binnenkant van de paal. Boy Stoops testte keeper Sander van Eck met een hard schot in de korte hoek en Bryan Pereira schoot rakelings over het doel.

Na de rust trok Heerjansdam die goede lijn door en voerde langzaam de druk op. Pereira scoorde al snel, met een hard en laag schot in de beneden hoek: 1-2. De thuisclub ging vol goede moed op zoek naar meer. Al bleef het wel oppassen als Brielle de aanval zocht. Zo moest Van Leusden een lage voorzet van Sevket Kasaroglu onderscheppen om een van de spitsen van de gasten niet te laten scoren. Net daarvoor had Dos Santos, na een vrije trap van Pereira, slordig naast gekopt.

Het was jammer dat alle hoop op nog een punt door Heerjansdam zelf de grond werd ingeboord. Radwane el Aiboudi speelde (onder druk gezet) halverwege eigen helft te zacht terug, richting Van Leusden. Veiga Martins zag het gebeuren en was er als de kippen bij om te profiteren: 1-3. Tot ontzetting van El Aiboudi, die wel door de grond kon zakken. Want volgens eigen zeggen had hij daarmee de nederlaag ingeleid (zei hij na afloop)

Hoezeer die klap was aangekomen bleek vier minuten later al. Heerjansdam wilde, met nog een half uur te spelen, direct opzoek naar een doelpunt en zocht met te veel spelers de aanval. Toen er balverlies geleden werd, schakelde Brielle razendsnel om en scoorde (na een counter uit het boekje) 1-4 door Kasaroglu. Ondanks dat er daarna nog 25 minuten te spelen was veranderde er niets meer.

Scheidsrechter Van Hoogdalem trok geel voor Van den Ende en Smits (Brielle)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!