Heerjansdam weer in de dubbele cijfers

Unitas'30 1

Mannen, 1, Groep 1 N

18 november 2014 20:00

Rest, R.A. van de

De toeschouwers die dinsdagavond in de 65e minuut (veel te laat dus) het sportpark van Unitas’30 (4e klasse) opkwamen voor de KNVB-districtsbekerwedstrijd tegen Heerjansdam, zullen verrast naar het elektronische scorebord hebben gekeken. Het stond er toch echt: 1-0. Maar, net als zaterdag bij S.H.O. telde dit bord in Etten-Leur niet boven de tien, want de werkelijke stand was 1-10.

Tussen die twee wedstrijden in, was er bij de v.v. Heerjansdam het een en ander gebeurt want trainer Miquel van den Dungen had te kennen gegeven, na de oefenwedstrijd tegen S.H.O. niet meer verder gaan bij de Dammers. Net als assistent-trainer Sander Rodenburg.

Dus zaten Arie v/d. Berg en Ivan Divkovic op de bank voor de begeleiding en coaching. En Heerjansdam pakte de zaken goed aan, want er werd dus driftig op los gescoord. Al moet gezegd worden dat de thuisclub een positieve spelopvatting had en bleef voetballen. Het probeerde met veel strijd en inzet het klasse verschil te compenseren, maar de kwaliteit won het enthousiasme.

Al kwam Unitas’30 in de 13e minuut nog wel verrassend op een 1-0 voorsprong. Davey Laarhoven schoot een vrije trap van 20 meter achter keeper Danny van Leusden. Maar twee minuten later trok Gert Jan Plaizier met een hard schot (via de onderkant van de lat) de stand weer in evenwicht: 1-1.

Daarna liep de score gestaag op, Denzel dos Santos zette de Dammers op voorsprong: 1-2, Boy Stoops schoot vol overtuiging de 1-3 in een Gert Jan Plaizier zorgde voor de 1-4 ruststand. Ook na de pauze werd het gaspedaal niet losgelaten door Heerjansdam, dos Santos schoot de 1-5 en 1-6 in, invaller Hamza Boutaybi liep de 1-7 binnen, dos Santos scoorde 1-8 (penalty) en Dennis Bergman zorgde voor het slotakkoord door de 1-9 en 1-10 te scoren.

Door die overwinning plaatste Heerjansdam zich voor de derde ronde van de KNVB-districtsbeker Zuid 1. De tegenstander wordt de winnaar van de wedstrijd NSV – FC Axel en die wedstrijd (= 3e ronde) wordt op de Molenwei gespeeld. Waarschijnlijk op 20 december.