Wij de show, Nieuw-Lekkerland de punten.

Nieuw Lekkerland 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

29 november 2014 14:30

Stadius, K.

Heerjansdam steelt de show, Nieuw-Lekkerland de punten.

Lichtelijk overdreven de kop boven dit verslag, maar wel waar. Voor aanvang van de wedstrijd Heerjansdam-Nieuw-Lekkerland was er een gat van 12 punten tussen beide ploegen. Na afloop waren dat 15 punten en bleef de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch (nog steeds) ongeslagen, want zijn ploeg won met 0-1. En met die nipte overwinning mocht ‘ Lekkerland’ de handen dicht knijpen, wat Hulsbosch na afloop ruiterlijk toegaf, want de beste en meeste kansen waren voor Heerjansdam geweest.

En dat is precies het grote verschil tussen bovenin meedraaien (Nieuw-Lekkerland pakte de laatste twee wedstrijden zes punten, met erg matig voetbal) en Heerjansdam had de laatste twee wedstrijden helemaal niets, terwijl vier punten minimaal verdiend was geweest.

Zelfs een gelijkspel had (bijna) al als punterverlies beschouwd kunnen worden en dat was zelfs de thuisclub niet gegund. Her duurde tot de 20e minuut voor de eerste echte kans van de wedstrijd te noteren viel. Na een prima actie van Gelli Koy schoot Denzel dos Santos rakelings naast het doel van keeper Edward de Groot. Daarna kreeg Koy twee behoorlijke kansen, bij de eerste schoot hij uit een lastige hoek hard over het doel en de tweede kopte hij, via een verdediger, naast. Ook dos Santos kreeg een kop kans, na een vrije trap van Bryan Pereira kopte hij over het doel.

En dus was (net als de vorige wedstrijd tegen Bolnes) de 0-0 ruststand niet goed voor de Dammers, want 1-0 of 2-0 had de verhoudingen beter weer gegeven. En dat gaat zich daarna meestal wreken. Het eerste gevaarlijke moment van de gasten kwam al snel na de thee toen Jeroen Wolf zijn doelpunt afgekeurd zag worden (achter de lijn voorgezet / buitenspel?) Heerjansdam kreeg daarna nog een paar kansen, Dennis Bergman stuitte op keeper de Groot en Indomar Valentijn raakte de bal, in goede positie voor het doel, maar half, voordat de beslissing viel.

Eerst schoot Willem Paul v/d. Heijden rakelings naast het doel van keeper Danny van Leusden en schoot Aron de Keyzer tien minuten later ook al naast (na een prima actie van Wolf) voordat het enige doelpunt van de wedstrijd viel. Na een hoekschop van Nieuw-Lekkerland kreeg de verdediging van Heerjansdam de bal niet weg en gaf Gavir Breidel uiteindelijk het beslissende tikje: 0-1. Met nog 20 minuten te spelen was het beste er bij Heerjansdam wel af, al kreeg Bergman nog twee kansjes, maar zijn schoten gingen over en naast het doel.

En dus kon( al weer) gesteld worden dat Heerjansdam aardig tot goed gevoetbald had (in ieder geval niets minder was geweest dan kampioenskandidaat Nieuw-Lekkerland) maar weer geen punten aan het totaal van negen kon toevoegen.

Scheidrechter: Stadius uit Gent (België) was met het openbaar vervoer (trein) om 10.00 u. vertrokken en had het prima naar zijn zin op de Molenwei, waar hij de tribune imposant vond.

Scoreverloop: 0-1 (71) Breidel.

Gele kaarten waren er voor: Bergman (H.j.dam) Wolf en Brekelmans (Nw. Lekkerland)