Heerjansdam laat ook Pelikaan ontsnappen.

Pelikaan 1

Gelli Koy (kopbal)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

13 december 2014 14:30

Dijk, M.P. van

Heerjansdam laat ook Pelikaan ontsnappen.

Na Bolnes (2-1 verlies) Nieuw Lekkerland (0-1 verlies) liet Heerjansdam zaterdag op de Molenwei Pelikaan (1-1) ontsnappen aan een nederlaag. Want in deze drie wedstrijden had een overwinning verdiend geweest (dus 9 punten opgeleverd) maar de harde cijfers zijn: slechts één schamel puntje voor de moeite. En dat kan aan het einde van de competitie mogelijk beslissend zijn, al dat onnodig puntenverlies.

De eerste helft werd volledig door beheerst door Heerjansdam, met wat kansjes voor Gelii Koy (2) en een mooi afstandsschot van Ozan Cimen (net over) Grotere kansen waren er voor Gert Jan Plaizier, die alleen voor keeper Rick Pomp op diens voeten schoot en Denzel dos Santos, die in goede positie voor het doel geen controle over de bal had. Pelikaan had aanvallend nog niets uit kunnen richten tegen de geconcentreerd spelende Heerjansdam-defensie.

De 2e helft begon vervelend voor de gasten. Keeper Pomp, was na een botsing met Plaizier, ongelukkig op de grond gesmakt (heup?) en moest geblesseerd plaatsmaken voor reservekeeper Delano Kortstam. En die zou een hoofdrol gaan vertolken.

Net na die keeperswissel kwam Pelikaan, min of meer toevallig, op voorsprong. Randy Kroos zette van rechts laag voor en via een kluts belandde de bal voor de voeten van Marvin Hooplot, die plotseling de bal voor het intikken had: 0-1. De wereld op zijn kop dus. Met nog een half uur te spelen werd het spitsuur voor het doel van Kortstam, die eerst een kopbal van Koy uit het doel tikte, daarna de lange spits rakelings voorlangs zag koppen en vervolgens Plaizier van een doelpunt afhield, toen die vrij voor hem opdook.

Het hoogtepunt voor de doelman en Pelikaan, volgde even later. Nadat Koy (na een vrije trap van Bryan Pereira) tegen de grond was gewerkt, floot scheidsrechter van Dijk voor een strafschop, die Koy zelf nam. En vervolgens Kortstam zag redden. Pelikaan kon nauwelijks van het doel afkomen en ontsnapte in de 82e minuut wederom aan een doelpunt toen dos Santos tegen de paal schoot en de rebound door Pereira tegen de buitenkant van de kruising werd geschoten.

In de 90e minuut kwam Pelikaan er, via Hooplot, een keer goed uit, tegen een vol op de aanval spelend Heerjansdam. Gelukkig werd dat slecht uitgespeeld, want het had zo maar een doelpunt op kunnen leveren voor de ploeg van trainer Ron Tempelaar. Een minuut later kopte Koy (na een prima vrije trap van Thomas Oomsen) de gelijkmaker in: 1-1. Koy en zijn ploeg hadden in de slotseconden pech dat Kortstam een ‘onmogelijke’ bal van de doellijn tikte, na weer een kopbal van Koy, wat een sensationeel slot van een niet zo beste wedstrijd was. Maar de spanning vergoedde veel, al zal men bij de thuisclub daar anders over denken, want de broodnodige punten komen zo erg moeizaam binnen.

Scheidsrechter van Dijk uit Breda trok geel voor Koy (H.j.dam) Adelino, Overgaauw en den Boer (Pelikaan) Scoreverloop: 0-1 (58) Hooplot, 1-1 (90+) Koy.