Heerjansdam kruipt omhoog na nipte overwinning.

VVGZ 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

28 februari 2015 15:00

Elissen, B.L.J.M.M.

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam kruipt omhoog na nipte overwinning.

Heerjansdam bewees zich zaterdag een goede dienst door ‘medebroeder in nood’ VVGZ op eigen veld met 0-1 te kloppen. En nee, een geweldige wedstrijd was het daar in Zwijndrecht niet (zeker na de rust niet) en dan tellen alleen de punten. Dat begrepen de Dammers heel goed en dat is weleens anders geweest. De complimenten krijgen van de tegenstander(s) die er vervolgens wel met de punten van door gingen.

Opmerkelijk was de afwezigheid van Gelli Koy en Bryan Pereira in de selectie van Heerjansdam, toch min of meer vaste basisspelers. De eerste zien ze bij Heerjansdam waarschijnlijk niet meer terug als speler op de Molenwei en de voormalige aanvoerder, Pereira, speelde in het tweede elftal. Daar kwam nog bij dat gewaarde krachten als Dennis Bergman (geschorst) en Ozan Cimen (geblesseerd) toekeken en dus moest de technische staf behoorlijk puzzelen om de poppetjes op de juiste plaats te krijgen. Zo was er bijvoorbeeld voor het eerst een basisplaats in Heerjansdam 1 voor Roel Peterse.

Heerjansdam had voor de rust het beste van het spel, al was VVGZ in het eerste kwartier twee keer gevaarlijk. Michael dell’Avo schoot in de handen van keeper Danny van Leusden, die even later een verraderlijke vrije trap van Nick Weers uit de kruising moest tikken.

Daarna trok Heerjansdam langzaam het initiatief naar zich toe en vooral Umut Takac viel op met een paar prima acties. Na zo’n goede actie en prima voorzet schoot Denzel dos Santos bij de 2e paal in de handen van keeper Maarten Vintges en het was niet toevallig dat Takac (25e minuut) aan de basis stond van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na weer ‘ongrijpbaar’ te zijn geweest werd zijn voorzet door Gert Jan Plaizier op waarde geschat, om vervolgens van dichtbij raak te koppen: 0-1. Nog geen vijf minuten later zette dos Santos van rechts voor en die goede voorzet werd door Takac direct ‘op de slof’ genomen en ging net over het doel.

Na de rust drong de thuisclub meer aan en Heerjansdam sprong slordig om met de ruimte die het aanvallend kreeg. Amir Alisic schoot in goede positie naast het doel, voordat hij moegestreden gewisseld werd. VVGZ probeerde met de moed der wanhoop gelijk te maken, maar vond weinig gehoor bij de groen-zwarten. Daar was motto: niet mooi, maar effectief, met veel strijd.

Beide ploegen kregen in de slotfase nog een kans. Voor Heerjansdam schoot dos Santos tegen de buitenkant van de paal en diep in de blessuretijd schoot dell’Avo voor VVGZ van dichtbij hard over het doel van keeper van Leusden.

Scheidsrechter Elissen hield de kaarten op zak (wat niet veel gebeurt)

Scoreverloop: 0-1 (26) Plaizier.