Heel belangrijke overwinning Heerjansdam.

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

25 april 2015 14:30

Quinten, J.J.L.W.

Opstelling

Opluchting zaterdag op de Molenwei, na de 3-0 winst op Klundert. Dat een uur lang lastig was voor de Dammers, want ondanks dat die ploeg al gedegradeerd was, wilde het zich niet zo maar gewonnen geven. Dat werd logischer wijs allemaal wat minder, naarmate de score opliep.

Een nerveuze eerste helft leverde voor beide ploegen niet veel echte kansen op, al had Gert Jan Plaizier in de 16e minuut pech dat zijn kopbal, na een hoekschop van Umut Takac, door een verdediger van de doellijn werd getrapt. Aan de andere kant had Heerjansdam even later geluk dat Louis v/d. Schalie een vrije trap tegen de binnenkant van de paal schoot. De terug ketsende bal belandde precies in de handen van keeper Danny van Leusden.

Vlak voor de rust wel een grote kans en een doelpunt voor Heerjansdam. In de 39e minuut een prima steekbal van Takac op de diepgaande Plaizier die daarna vrij voor keeper Yoeri van Wingerden op dook. Die redde echter voordat Plaizier doeltreffend af kon drukken. Op slag van rust leek Takac dat ook te overkomen, maar nadat hij de doelman wel voorbij was belandde hij behoorlijk ver naast het doel en werd zijn voorzet / schot door Ferry Littooij in eigen doel gewerkt: 1-0.

Direct na de rust werd het voor Heerjansdam wat overzichtelijker en rustiger, want heel snel na de rust scoorde Plaizier 2-0, nadat invaller Roel Peterse de bal (met wat geluk) voor had gegeven op de middenvelder. Al overleefde Heerjansdam net daar voor een hachelijke situatie, met vier aanvallers van Klundert tegen twee verdedigers van Heerjansdam!!

Klundert gaf nog niet helemaal op en nadat van Leusden eerst nog een verraderlijk afstandsschot van Littooij onder de lat vandaan had getikt, scoorde Plaizier 3-0, na een nu wel prima voorzet van Peterse. Met nog 25 minuten te spelen was de wedstrijd wel gespeeld.

Scheidsrechter Quinten trok geel voor Oomsen (Heerjansdam) en van Andel (Klundert)