Heerjansdam geeft te makkelijk goals weg.

2 - 4

Halsteren 1

17 januari 2015 14:30

Het is dit seizoen een bekend verschijnsel bij Heerjansdam, niets minder zijn dan de tegenstander en toch verliezen. Dat overkwam Heerjansdam verschillende keren in de competitie en zaterdag, op de Molenwei, in de oefenwedstrijd tegen Halsteren (1e plaats in de zondag eerste klasse Zuid 1) weer, 2-4.

De gasten begonnen uiterst onzeker, zonder dat Heerjansdam daar van profiteerde. Echt grote kansen waren er dan wel niet, maar een voorsprong was zeker mogelijk geweest. En Halsteren scoorde in de 20e minuut wel zonder dat het, tot dan toe, gevaarlijk was geweest. Keeper Tonny Elzerman trapte de bal pardoes in de voeten van topscoorder Chafik Boushaba (17 goals in de competitie!) en die scoorde fraai van grote afstand: 0-1.

Daarna kregen beide ploegen wat kansen, voor Heerjansdam schoot Bryan Pereira over het doel, Dennis Bergman in het zijnet en net voor de rust leek Indomar Valentijn te gaan scoren (na een voorzet van Pereira) maar zijn schot werd geblokt. Ook Halsteren had wat kansjes, o.a. Boushaba lobde de bal over het doel, na een slippertje in de verdediging.

Na de rust trok Heerjansdam een tijdje het initiatief naar zich toe en scoorde binnen tien minuten twee keer. Invaller Gelli Koy scoorde de gelijkmaker, 1-1, na goed voorbereidend werk van Gert Jan Plaizier en Hamza Boutaybi 2-1, na een voorzet van Koy. Halsteren scoorde vijf minuten later de gelijkmaker. Na een hoekschop kopte Mike Sloof (onder druk van Guillermo Zschusschen) de bal in eigen doel, al wilde de aanvaller anders doen geloven.

Nadat Pereira, vijf minuten later, bijna de Brabantse doelman had verrast met een verraderlijk schot werd het 20 minuten voor tijd 2-3, door weer topschutter Boushaba. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 2-4, waarbij Elzerman een ongelukkige hoofdrol vertolkte, na een terugspeelbal van Boutaybi. Toch kwamen daarna Plaizier en Koy nog in goede positie om de achterstand te verkleinen, maar dat lukte niet meer, zag ook de voor het eerst op de bank zittende interim-trainer Richard Mank.