Nuttige oefenwedstrijd Heerjansdam tegen Wieldrecht.

Wieldrecht 1

31 januari 2015 15:00

Opstelling Heerjansdam 1

Nuttige oefenwedstrijd Heerjansdam tegen Wieldrecht.

Voor de tweede week op rij speelde Heerjansdam zaterdag niet voor de competitie. District Zuid 1 besloot zelfs alle wedstrijden niet door te laten gaan i.v.m. de slechte toestand van de velden, door de vele regen en sneeuw de afgelopen week. Dus ook Heerjansdam – Rijsoord ging niet door.

In velerlei opzichten was het dan ook fijn dat Heerjansdam op kunstgras terecht kon bij de v.v. Wieldrecht (2e klas) voor een oefenwedstrijd. Ten eerste omdat er de laatste weken veel geïmproviseerd moet worden, om toch nog een beetje te kunnen trainen, Ten tweede waren er een drietal spelers (Mark Fierinck, Jelmer Nugteren en David van der Linden) min of meer weer wedstrijdfit om te spelen (na weken geblesseerd geweest te zijn) en ten derde werd er met 0-3 gewonnen, met een paar mooi uitgespeelde goals.

Voor de rust waren er voor beide ploegen niet al te veel kansen. Voor Heerjansdam schoot Nugteren hard over het doel en vond Thomas Oomsen de doelman van Wieldrecht op zijn post, na een vrije trap. Vijf minuten voor de rust hield Nugteren goed het overzicht in het strafschopgebied van de thuisclub. Na zijn goede pass, kon Gert Jan Plaizier bij de tweede paal simpel scoren: 0-1.

Na de rust hielden de Dammers controle over de wedstrijd en had Wieldrecht aanvallend niet veel in te brengen. Ondanks alle goede wil. Al snel na de rust scoorde Dennis Bergman 0-2, op aangeven van Bryan Pereira en vijf minuten voor tijd (na een voorzet van Umut Takac) was de controle van Nugteren fraai om daarna beheerst 0-3 in de verre hoek te schieten.

Bijzonderheden:

• David van der Linden speelde na zijn studie in Engeland (en geblesseerd te zijn geweest) na ruim vier maanden, een uur mee.
  • Gert Jan Plaizier schaatste een aantal dagen eerder op de Weissensee (Oostenrijk) een toertocht van 200 km.
  • Fop Gouman, trainer bij Heerjansdam voor het seizoen 2015 – 2016, was ook aanwezig bij deze wedstrijd.