Heerjansdam effectief in Zeeland.

Zaamslag 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse 2 nacompetitie

16 mei 2015 14:30

Jobse, M.

Opstelling Heerjansdam 1

Heerjansdam effectief in Zeeland.

Heerjansdam werd de afgelopen (reguliere) competitie regelmatig bekritiseerd, omdat het te veel kansen miste (en punten) Dat was tegen Zaamslag wel anders want daar in Zeeuws-Vlaanderen waren de Dammers uiterst effectief: 2-5. Heerjansdam startte de p/d wedstrijden (voor handhaving in de 1e klasse) dus goed.

De eerste helft had Heerjansdam veel balbezit, maar bleef de thuisclub (in eerste instantie) moeiteloos op de been, omdat het tempo te laag was en ook de (eind) pass regelmatig verkeerd was. De eerste goede kans was dan ook pas in de 25e minuut. Gert Jan Plaiziier speelde zich prima vrij, om daarna vervolgens te slap in de handen van keeper Guide Vinke te schieten. Schrikken was het voor de Dammers een aantal minuten later, toen Jordy Bakker voor keeper Danny van Leusden opdook. De doelman redde fraai, wat overigens (later) nog een paar keer nodig was.

Nadat Plaizier nog een keer gevaarlijk was geweest, werd het in de 40e minuut 0-1. Thomas Oomsen benutte beheerst een penalty, die na een overtreding op Umut Takac (in het strafschopgebied) door scheidsrechter Jobse toegekend was. En toen ging het plotseling hard, met in drie minuten tijd nog twee goals. Jelmer Nugteren stuurde in de 44e minuut de naar de zijkant uitgeweken spits Roel Peterse diep, die na een felle sprint langs een tegenstander, laag voorzette op Takac en de linkerspits scoorde fraai: 0-2. De 0-3 leek een herhaling van even ervoor, alleen scoorde nu Plaizier.

Zaamslag leek na de rust de zaken energieker aan te pakken en Koen Post scoorde al snel tegen: 1-3. Heerjansdam verdedigde in die fase slap en veel te ruim en een minuut later redde van Leusden fraai, toen weer Bakker voor hem opdook en voorkwam daarmee de aansluittreffer. Tien minuten later schoot Peter Dieleman van dichtbij tegen de lat, voordat Heerjansdam zich weer liet zien. En hoe, want na een aanval over rechts vond Peterse de goed bijgesloten Nugteren, die bij de eerste paal knap scoorde: 1-4.Vlak voor tijd scoorde Post met een merkwaardig effectbal 2-4 en bepaalde Nugteren twee minuten later de eindstand op 2-5. In de blessuretijd liet Heerjansdam nog twee kansen liggen op een nog grotere uitslag, al had dat wel te veel van het goede geworden. Zaterdag volgt de ‘return’ op de Molenwei.

Scoreverloop: 0-1 (40) Oomsen,pen. 0-2 (44) Takac, 0-3 (45) G.J. Plaizier, 1-3 (50) Post, 1-4 (70) Nugteren, 2-4 (85) Post, 2-5 (87) Nugteren.

Scheidsrechter Jobse uit Middelburg had alles goed in de hand en had in hield in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak.