Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

7 november 2015 14:30

Piket, D.

Opstelling

Heerjansdam had zaterdag op de Molenwei weinig grip op tegenstander Kloetinge en verloor dan ook met 0-1. Wat daarbij opviel was dat de Dammers bijna geen kans kregen om te scoren tegen de Zeeuwen. Al startte de thuisclub nog wel aardig.

In de vierde minuut bereikte Stefan Lezer met een dieptepass David van der Linden, die echter in lastige positie voor keeper Matthew Lentink kwam te staan (met zijn rug naar het doel) en daarna schoot Elvis Versluis naast het doel. Kloetinge werd daarna twee keer gevaarlijk via Tom Wuyts, die eerst voorlangs het doel van keeper Sander Schreuder schoot en wat later moest de doelman redden na een hard schot van de bedrijvige aanvaller.

De 0-1 van linkervleugelverdediger Julius Bliek (30e min.) was dan ook een logisch gevolg van het bewegelijke Kloetinge, dat dikwijls snel omschakelde van de verdediging naar de aanval. En daar had Heerjansdam nogal wat moeite mee. Vlak voor de rust leek de ploeg van trainer Fop Gouman zich wat te herpakken en Sharog Suzani had de gelijkmaker op zijn schoen. Hij raakte echter de bal, in kansrijke positie voor het doel, maar half. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Rafiek Casteleins nog over het doel van Lentink.

Na de rust (met Vincent Francke i.p.v. Gert Jan Plaizier) was de eerste kans voor Kloetinge (Daan Esser) voordat keeper Lentink een vrij trap van Versluis stijlvol uit het doel moest tikken. Met nog een half uur te spelen ging de tijd dringen voor de Dammers, dat Kloetinge maar niet onder druk kon zetten. Sterker nog, het moest steeds meer risico gaan nemen om een nederlaag te voorkomen. En het was maar goed dat Kloetinge (dat natuurlijk aanvallend steeds meer ruimte kreeg) een paar keer een overtal situatie slecht uitspeelde, mede omdat de verdediging een paar keer nog net op tijd kon ingrijpen. Het leek eerder 0-2 te gaan worden dan gelijk.

Want weer Wuyts schoot in goede positie hard over het doel en daarna (na een prima actie van de snelle en lastige spits Yves Nyemb) op de vuisten van Schreuder. Heerjansdam moest lijdzaam toezien hoe Kloetinge, zonder al te veel problemen, met de punten op zak de bus instapten.

Scheidsrechter Piket trok geel voor Bliek (Kloetinge)

Scoreverloop: 0-1 (30) Bliek.