Heerjansdam in blessuretijd naast Brielle.

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

28 november 2015 14:30

Molenaar, J.

Opstelling

Heerjansdam sleepte zaterdag op de Molenwei een punt uit het vuur (3-3) tegen een beter voetballend Brielle. Dat leek er na de 1-3 in de 62e minuut (en met daarna nog kans op 1-4 of 1-5) niet meer in te zitten. Maar toen het 2-3 werd kwam het geloof in een goed resultaat terug bij de ploeg van trainer Fop Gouman en werd het diep in de blessuretijd alsnog gelijk.

Brielle trok direct het initiatief naar zich toe, maar Heerjansdam scoorde in de 10e minuut 1-0. Na een goede aanval over rechts zette Vincent Francke prima voor op de inkomende Elvis Versluis die ‘tegen de bal aanliep’ en hard de bal achter keeper Merrick Leijnse schoot: 1-0. Brielle verhoogde direct daarna de druk en scoorde wonderwel niet, omdat keeper Sander Schreuder knap redde toen Bjorn Wagenaar (in de belangstelling van een aantal BVO ‘s) Marcel van den Berg, Jeffrey Duijnstee en Alex van Dommelen voor de ‘scherpe’ doelman opdoken. En niemand kreeg de bal langs Schreuder. Daar tussendoor was Francke twee keer gevaarlijk voor Heerjansdam, die eerst vanaf links komend de bal in het zijnet schoot en vijf minuten voor de rust (prima steekbal Boy Stoops) vanaf rechts keeper Leijnse in de korte hoek zag redden.

Na de rust leek Brielle orde op zaken te stellen want al snel werd het gelijk. Een onschuldig schot van van den Berg kreeg via een polletje een vervelende stuit, net voordat Schreuder in wilde grijpen. Via zijn lichaam belandde de bal bij Wagenaar die daarna simpel kon scoren: 1-1. Heerjansdam was zichtbaar aangeslagen door die snelle goal en routinier Alex van Dommelen profiteerde direct door in zes minuten tijd twee keer te scoren, 1-2 (56e minuut) 1-3 (62e minuut)

Toch gaf Heerjansdam de moed niet op en Versluis scoorde 2-3 (ruim tien minuten voor tijd) de aansluitingstreffer, na goed voorbereidend werk van Jelmer Nugteren / Gert Jan Plaizier. Brielle werd er lichtelijk nerveus van, al had Djoemian Sarkam pech met een knal van afstand op de kruising. Heerjansdam zette, met alleen de blessuretijd nog te gaan, nog één keer aan en kreeg wat het wilde. Nadat Versluis eerst nog rakelings naast het doel had geschoten scoorde hij vlak voor tijd alsnog. Na een goede pass van Plaizier schoot hij (voor Leijnse gekomen) knap en beheerst de gelijkmaker binnen: 3-3.

Scheidsrechter Molenaar trok geel voor Stoops, Clement en Ghorafi (Heerjansdam) en voor Duijnstee (Brielle)

Scoreverloop: 1-0 (10) Versluis, 1-1 (49) Wagenaar, 1-2 (56) van Dommelen, 1-3 (62) van Dommelen, 2-3 (81) Versluis, 3-3 (90+) Versluis.